Adolf Bjerkreim

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Adolf Bjerkreim
Statsborgarskap Noreg
Fødd 20. oktober 1887
Bjerkreim kommune
Død

27. april 1963 (75 år)

Yrke skribent, predikant

Johan Adolf Bjerkreim (20. oktober 18871963) var ein norsk lekmannsforkynnar og forfattar. Bjerkreim var fødd i Tengesdal i Bjerkreim kommune i Rogaland, og tok etternamnet Bjerkreim då han flytta frå bygda i ungdomstida.

Forkynnar[endre | endre wikiteksten]

I 1905 vart Bjerkreim kristen, og frå 1907 byrja han smått å reisa som forkynnar tilknytt Kinamissionsforbundet. Han gjekk dinest eit år på ungdomsskule (Folkehøgskole) ved Framnes i Hardanger før han frå 1908 og fram til 1916 reiste fast som forkynnar for Kinamisjonen. I denne tida hadde han også eit årslangt opphald i Amerika 1913-1914, der han fekk ei rad nye impulsar. Frå 1916 av gjekk han over til å reisa som fripredikant, der han fekk betaling frå den enkelte forsamlinga han vitja.

Kontroversiell[endre | endre wikiteksten]

Bjerkreim var ikkje redd for å stilla spørsmål ved etablerte sanningar og skreiv bok både om spørsmålet Sabbat eller Søndag[1] og Lærer Bibelen Gjenfødelse i Dåpen?.

I ettertida har Bjerkreim av enkelte grupperingar ufortent blitt sverta som tilhøyrande «dispensasjonalistane» og «Plymouth-brørne». Rett nok hadde Bjekreim samanfallande syn med desse, men han stod aldri som medlem i nokre av rørslene.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

  • Kjell Dahlene, forkynnar, forfattar av biografien om Adolf Bjerkreim

Referansar[endre | endre wikiteksten]

  1. arkivkopi (PDF), arkivert frå originalen (PDF) 9. juli 2007, henta 1. februar 2007