Diskusjon:Korgball

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Truleg er denne flyttinga av korgball til basketball ikkje rett, jfr. nynorskordboka: korgball (etter eng. basketball) ballspel der ei korg i kvar ende av bana markerer mål Dersom det ikkje kjem ei kjelde for flyttinga flyttar eg attende. --Ekko 13:37, 13 mars 2007 (CET)

Flytta frå Samfunnshuset:

Jeg skjønner og applauderer fornorsking. Men det blir feil å bruke korgball om basketball: korgball er http://no.wikipedia.org/wiki/Kurvball eller til og med http://de.wikipedia.org/wiki/Korbball (som ikke er det samme som Korfball). Jeg flytter artiklene. --Nisto 13:14, 13 mars 2007 (CET)
OK. --Ekko 13:43, 13 mars 2007 (CET)
Det er vanleg å bruka ordet korgball om basketball, og når nokon seier korgball, trur eg dei fleste vil tenkja på dette spelet. At det i tillegg finst eit anna spel som òg heiter korgball på norsk, endrar ikkje på det, etter mi meining. Det er ikkje meir rett å setja om tysk til norsk enn å setja om engelsk til norsk. Ein artikkel utan kjelder på nb: er ei dårlegare (mindre autoritativ) kjelda enn nynorskordboka. Og når basketball er den vanlege forståinga av ordet korgball, bør sida korgball handla om den sporten. Korfball og korbball, som ikkje er utbreidde i Noreg, og som difor sjeldan saknar eit norsk namn, bør liggja under korfball og korbball. (skreiv Tannkrem)
Einig. --Ranveig 13:59, 17 mars 2007 (CET)
Eg har ikkje nokon sterk meining om dette, sjølv om eg deltok i flyttinga. --Ekko 22:47, 18 mars 2007 (CET)
Sidan ingen har kome med sterke motargument, flyttar eg artikkelen attende. --Tannkrem 21:16, 8 juni 2007 (CEST)