Diskusjon:Vesenet fe

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Det som står under er kopiert inn frå Brukardiskusjon:Ranveig av Ranveig 09:55, 25 oktober 2006 (UTC)

Kor har du det frå at ei fe er eit kvinneleg vesen? Ikkje alle feer er kvinner, særleg i fantasy-forteljingar kan feer vera eigne rasar (slik som alvar), der dei nødvendigvis må vera både kvinner og menn. Eg har ikkje endra det, i tilfelle du hadde ei god forklaring. --Tannkrem 15:32, 24 oktober 2006 (UTC)

Eg har det frå bomåls- og nynorskordbøkene. Men mi erfaring med feer strekk seg ikkje stort lenger enn til eventyret om Tornerose, så eg kan ikkje seia eg er nokon ekspert. Viss ordet blir brukt som omsetjing for engelsk fairy finst det jo også ein del mannskikkelsar. -- Ranveig 17:16, 24 oktober 2006 (UTC)
Eg og såg at det sto det i ordboka der. Men ja, fairy er fe på norsk. Eg skriv litt om eg då. --Tannkrem 19:56, 24 oktober 2006 (UTC)

Slutt på kopi frå Brukardiskusjon:Ranveig.


Er det engelsk eller norsk det som står i artikkelen er basert på? "Fairy" kan omsetjast som fe, men òg som alv. Eg trur fortsatt at "fe" fortsatt blir brukt hovudsakleg om kvinnelege skapningar på norsk. Men uansett korleis det er bør me ha kjelder. -- Ranveig 10:03, 25 oktober 2006 (UTC)