Bachkantater

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
(Omdirigert frå Liste over Bachkantatar)
Gå til: navigering, søk
Johann Sebastian Bach. Oljemåleri av Elias Gottlob Haußmann (1748)
Bach si underskrift

Bachkantater er eit oversyn som omfattar rundt 265 av dei om lag 300 kantatene som Bach skreiv. Av desse er berre 200 overleverte. Ved sida av pasjonane, oratoriene og Messe i h-moll høyrer kyrkjekantatene til Bach sine mest tungtvegande kyrkjemusikalske verk.

Lista kan sorterast etter BWV-nummer, tittel, plassering i kyrkjeåret, året Bach skreiv kantata og datoen for uroppføringa, om den er kjent. I andre kolonnar kan ein ordne songarar og instrumentalistar gruppevis. Dei arabiske tala gir talet på instrument i kvar kantate. Under merknad ser ein om det er snakk om noko anna enn ei kyrkjekantate; det kan ein òg sjå av fargekoden. I kolonnen nest lengst til høgre er lenkja til Bach Cantata Page[1] (BCP), der ein kan finne fullstendige tekstar, oppbygging og annan detaljinformasjon. I siste kolonne finn ein lenkje til notemateriale i den gamle utgåva av Bach sine samla verk (Gesamtausgabe av Bach-Gesellschaft Leipzig) på IMSLP.

Forkortingar[endre | endre wikiteksten]

Instrumenteringa er forkorta slik:

Songsolistar
(Solo)
Korstemmer
(Kor)[m 1]
Messingblåsarar
(Messing)
Treblåsarar
(Tre)
Strykarar
(Strykarar)
Klaviatur
(Klaviatur)
Generalbass
(Bc)
S = sopran S = sopran Tr = tromba (trompet) Fl = tlauto (blokkfløyte)[m 2] Vl = violino (fiolinar) Org = Organo (orgel) Bc = basso continuo[m 3]
A = Alt A = alt Tt = tromba da tirarsi («trekkbasun» frå 1600-talet) Fp = flauto piccolo (sopranblokkfløyte)[m 4] Vs = Violino solo Cemb = cembalo Lt = liuto (lutt)
T = Tenor T = tenor Cl = clarino (høg barokktrompet) Ft = flauto traverso (tverrfløyte) Va = viola (bratsj)
B = Bass B = bass Tb = trombone (posaune) Ob = obo Vc = cello[m 3]
Co = Corno (horn) Oa = oboe d’amore Vp = violoncello piccolo
Cc = Corno da caccia (jakthorn) Ot = Taille (tenorobo) Vm = viola d’amore
Ct = corno da tirarsi (barokktrompet) Oc = oboe da caccia Vg = viola da gamba (gambe)
Li = lituus[m 5] Fg = fagotto[m 3] Vt = violetta
Cn = Cornetto (zink) Vn = violone[m 3]
Ti = Timpani (paukar)[m 6]
Merknader
  1. SATB: Ein bokstav for kvar stemme, SATBSATB tyder til dømes eit verk med to kor.
  2. Med Flauto meiner Bach alltid ei blokkfløyte og skriv uttrykkeleg Flauto traverso for ei tverrfløyte.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Generalbass-stemma inneheld ved sida av tangentinstrument (stort sett orgel ved kyrkje-, cembalo ved verdslege kantater) også cello, violone og eventuelt fagott. Derfor er desse instrumenta berre noterte når dei har si eiga stemme (oftast solistisk).
  4. Med Flauto piccolo meinte Bach ei høg sopranblokkfløyte stemt i f² (BWV 96) eller d² (BWV 103).
  5. Det er uklårt og omstridt kva instrumentet Lituus, som er spesifisert i BWV 118, eigentleg er. Sjå s. [1].
  6. Paukane er lagde inn under messingblåsarane av di Bach alltid førde dei opp som "Bass" i trompetkoret.
Fargekoder
Kyrkjekantate
Verdsleg kantate
Av Bach, men ingen kantate
Ikkje av Bach
Fragment
Tapt

Liste over kantater[endre | endre wikiteksten]

Lista er bygd opp rundt Bach-Werke-Verzeichnis og omfattar alle kyrkjekantatene til Bach (den største delen av serien BWV 1–199) og verdslege kantater (som BWV 201, 203–209, 211–215), alle fragment (som BWV 80b, 216, 224, Anh. 224) og verk som ein tidlegare trudde var av Bach (som BWV 15, 53, 141, 160, 217–223), alle kantater der musikken er tapt (som BWV 36a, 66a, 70a, 80a, 120b), og alle verk som tidlegare blei regna som kantater, men som i røynda høyrer til ein annan musikksjanger (som BWV 11, 118).

BWV Tittel Sundag/heilagdag i kyrkjeåret/høve Skrive Uroppført Solo Kor Messing Tre Strykar Klaviatur Bc Merknad BCP[1] IMSLP
01 Wie schön leuchtet der Morgenstern Maria bodskapsdag (25. mars) 1725 25. mar. 1725 STB SATB 2Co 2Oc 2Vs 2Vl Va Bc 1
02 Ach Gott, vom Himmel sieh darein 2. sundag etter trinitatis 1724 18. juni 1724 ATB SATB 4Tb 2Ob 2Vl Va Bc 2
03 Ach Gott, wie manches Herzeleid 2. sundag etter Trettande dag jul 1725 14. jan. 1725 SATB SATB Co Tb 2Oa 2Vl Va Bc 3
04 Christ lag in Todes Banden 1. påskedag 31. des. 17081707/08 31. des. 1708 SATB SATB Cn 3Tb 2Vl 2Va Bc 4
05 Wo soll ich fliehen hin 19. sundag etter trinitatis 1724 15. okt. 1724 SATB SATB Tt 2Ob 2Vl Va Bc 5
06 Bleib bei uns, denn es will Abend werden 2. påskedag 1725 02. apr. 1725 SATB SATB Tt 2Ob Oc 2Vl Va Vp Bc 6
07 Christ unser Herr zum Jordan kam Fødsla til Johannes Døyparen (24. juni) 1724 24. juni 1724 ATB SATB 2Oa 2Vs 2Vl Va Bc 7
08 Liebster Gott, wenn werd ich sterben? 16. sundag etter trinitatis 1724 24. sep. 1724 SATB SATB Co Ft 2Oa 2Vl Va Bc 8
09 Es ist das Heil uns kommen her 6. sundag etter trinitatis 1732–35 31. des. 1735 SATB SATB Ft Oa 2Vl Va Bc 9
010 Meine Seel erhebt den Herren Maria bodskapsdag (2. juli) 1724 02. juli 1724 SATB SATB Tr 2Ob 2Vl Va Bc 10
011 Lobet Gott in seinen Reichen Kristi himmelferdsdag 1735 19. mai 1735 SATB SATB 3Tr Ti 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc Himmelfartsoratoriet 11
012 Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen 3. sundag etter påske 1714 22. apr. 1714 ATB SATB Tr Ob Fg 2Vl 2Va Bc 12
013 Meine Seufzer, meine Tränen 2. sundag etter Trettande dag jul 1726 20. jan. 1726 SATB SATB 2Fl Oc 2Vl Va Bc 13
014 Wär Gott nicht mit uns diese Zeit 4. sundag etter Trettande dag jul 1735 30. jan. 1735 STB SATB Cc 2Ob 2Vl Va Bc 14
015 Denn du wirst meine Seele nicht in der Hölle lassen 0 0 31. des. 1999 SATB SATB 2Cl Tr Ti 2Vl Va Bc av Johann Ludwig Bach
016 Herr Gott, dich loben wir Nyttår 1726 01. jan. 1726 ATB SATB Cc 2Ob Oc 2Vl Va (Vt) Bc 16
017 Wer Dank opfert, der preiset mich 14. sundag etter trinitatis 1726 22. sep. 1726 SATB SATB 2Ob 2Vl Va Bc 17
018 Gleichwie der Regen und Schnee vom Himmel fällt Seksagesima 1713/14 31. des. 1714 STB SATB 2Fl Fg 4Va Vc Bc 18
019 Es erhub sich ein Streit Mikkelsmess (29. september) 1726 29. sep. 1726 STB SATB 3Tr Ti 2Ob 2Oa Ot 2Vl Va Bc 19
020 O Ewigkeit, du Donnerwort 1. sundag etter trinitatis 1724 11. juni 1724 ATB SATB Tt 3Ob 2Vl Va Bc 20
021 Ich hatte viel Bekümmernis 3. sundag etter trinitatis 1714 17. juni 1714 STB SATB 3Tr Ti 4Tb Ob Fg 2Vl Va Bc 21
022 Jesus nahm zu sich die Zwölfe Septuagesima 1723 07. feb. 1723 ATB SATB Ob 2Vl Va Bc 22
023 Du wahrer Gott und Davids Sohn Septuagesima 1723 07. feb. 1723 SAT SATB Cn 3Tb 2Ob 2Vl Va Bc 23
024 Ein ungefärbt Gemüte 4. sundag etter trinitatis 1723 20. juni 1723 ATB SATB Cl 2Ob 2Oa 2Vl Va Bc 24
025 Es ist nichts Gesundes an meinem Leibe 14. sundag etter trinitatis 1723 29. aug. 1723 STB SATB Cn 3Tb 3Fl 2Ob 2Vl Va Bc 25
026 Ach wie flüchtig, ach wie nichtig 24. sundag etter trinitatis 1724 19. nov. 1724 SATB SATB Co Ft 3Ob 2Vl Va Bc 26
027 Wer weiß, wie nahe mir mein Ende? 16. sundag etter trinitatis 1726 06. okt. 1726 SATB SSATB Co 2Ob Oc 2Vl Va Org Bc 27
028 Gottlob! nun geht das Jahr zu Ende sundag etter jul 1725 30. des. 1725 SATB SATB Cn 3Tb 2Ob Ot 2Vl Va Bc 28
029 Wir danken dir, Gott, wir danken dir Nytt byråd 1731 27. aug. 1731 SATB SATB 3Tr Ti 2Ob 2Vl Va Org Bc 29
030 Freue dich, erlöste Schar Fødsla tilJohannes Døyparen (24. juni) 1738 24. juni 1738 SATB SATB 3Tr Ti 2Ft 2Ob Oa Vs 2Vl Va Bc 30
030a Angenehmes Wiederau, freue dich in deinen Auen! Hyllingskantate 1737 28. sep. 1737 SATB SATB 3Tr Ti 2Ft 2Ob Oa Vs 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 30a
031 Der Himmel lacht! Die Erde jubilieret 1. påskedag 1715 21. apr. 1715 STB SSATB 3Tr Ti 3Ob Ot Fg 2Vl 2Va 2Vc Bc 31
032 Liebster Jesu, mein Verlangen 1. sundag etter Trettande dag jul 1726 13. jan. 1726 SB SATB Ob 2Vl Va Bc 32
033 Allein zu dir, Herr Jesu Christ 13. sundag etter trinitatis 1724 03. sep. 1724 ATB SATB 2Ob 2Vl Va Bc 33
034 O ewiges Feuer, o Ursprung der Liebe 1. pinsedag 1726 06. mar. 1726 ATB SATB 3Tr Ti 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc 34
034a O ewiges Feuer, o Ursprung der Liebe Bryllaup 1726 08. sep. 1726 SATB SATB 3Tr Ti 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc Ufullstendig 34a
035 Geist und Seele wird verwirret 12. sundag etter trinitatis 1726 08. sep. 1726 A 2Ob Ot 2Vl Va Org Bc 35
036 Schwingt freudig euch empor 1. sundag i advent 1731 02. des. 1731 SATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 36
036a Steigt freudig in die Luft Fødselsdagskantate 1726 30. nov. 1726 Musikken er tapt 36a
036b Die Freude reget sich Fødselsdagskantate 1735 31. des. 1735 SATB SATB Oa 2Vl Va Vm Bc Verdsleg kantate 36b
036c Schwingt freudig euch empor Fødselsdagskantate 1725 31. des. 1725 SATB SATB Ft 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 36c
037 Wer da gläubet und getauft wird Kristi himmelferdsdag 1724 18. mai 1724 SATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 37
038 Aus tiefer Not schrei ich zu dir 21. sundag etter trinitatis 1724 29. okt. 1724 SATB SATB 4Tb 2Ob 2Vl Va Bc 38
039 Brich dem Hungrigen dein Brot 1. sundag etter trinitatis 1726 23. juni 1726 SAB SATB 2Fl 2Ob 2Vl Va Bc 39
040 Darzu ist erschienen der Sohn Gottes 2. juledag 1723 26. des. 1723 ATB SATB 2Co 2Ob 2Vl Va Bc 40
041 Jesu, nun sei gepreiset Nyttår 1725 01. jan. 1725 SATB SATB 3Tr Ti 3Ob 2Vl Va Vp Bc 41
042 Am Abend aber desselbigen Sabbats 1. sundag etter påske 1725 08. apr. 1725 SATB SATB 2Ob Fg 2Vl Va Vc Bc 42
043 Gott fähret auf mit Jauchzen Kristi himmelferdsdag 1726 30. mai 1726 SATB SATB 3Tr Ti 2Ob 2Vl Va Bc 43
044 Sie werden euch in den Bann tun 6. sundag etter påske 1724 21. mai 1724 SATB SATB 2Ob 2Vl Va Bc 44
045 Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist 8. sundag etter trinitatis 1726 11. aug. 1726 ATB SATB 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc 45
046 Schauet doch und sehet, ob irgendein Schmerz sei 10. sundag etter trinitatis 1723 01. aug. 1723 ATB SATB Tr 2Fl 2Oc 2Vl Va Bc 46
047 Wer sich selbst erhöhet, der soll erniedriget werden 17. sundag etter trinitatis 1726 13. okt. 1726 SB SATB 2Ob 2Vl Va Org Bc 47
048 Ich elender Mensch, wer wird mich erlösen 19. sundag etter trinitatis 1723 03. okt. 1723 AT SATB Tr 2Ob 2Vl Va Bc 48
049 Ich geh und suche mit Verlangen 20. sundag etter trinitatis 1726 03. nov. 1726 SB Oa 2Vl Va Vp Org Bc 49
050 Nun ist das Heil und die Kraft Mikkelsmess (29. september) ca. 1740 31. des. 1740 SATBSATB 3Tr Ti 3Ob 2Vl Va Bc 50
051 Jauchzet Gott in allen Landen 15. sundag etter trinitatis 1730 17. sep. 1730 S Tr 2Vl Va Bc 51
052 Falsche Welt, dir trau ich nicht! 23. sundag etter trinitatis 1726 24. nov. 1726 SATB SATB 2Co 3Ob Fg 2Vl Va Bc 52
053 Schlage doch gewünschte Stunde 0 0 31. des. 1999 A 2Vl Va Bc truleg av Hoffmann
054 Widerstehe doch der Sünde 3. sundag i faste 1714 31. des. 1714 A 2Vl 2Va Bc 54
055 Ich armer Mensch, ich Sündenknecht 22. sundag etter trinitatis 1726 17. nov. 1726 SATB SATB Ft Oa 2Vl Va Bc 55
056 Ich will den Kreuzstab gerne tragen 19. sundag etter trinitatis 1726 27. okt. 1726 B SATB 2Ob Ot 2Vl Va Vc Bc 56
057 Selig ist der Mann 2. juledag 1725 26. des. 1725 SB SATB 2Ob Ot 2Vl Va Bc 57
058 Ach Gott, wie manches Herzeleid sundag etter nyttår 1727 05. jan. 1727 SB 2Ob Ot 2Vl Va Bc 58
059 Wer mich liebet, der wird mein Wort halten 1. pinsedag 1723/24 31. des. 1724 SB SATB 2Tr Ti 2Vl Va Bc 59
060 O Ewigkeit, du Donnerwort 24. sundag etter trinitatis 1723 07. nov. 1723 ATB SATB Co 2Oa 2Vl Va Bc 60
061 Nun komm, der Heiden Heiland 1. sundag i advent 1714 31. des. 1714 STB SATB Fg 2Vl 2Va Bc 61
062 Nun komm, der Heiden Heiland 1. sundag i advent 1724 03. des. 1724 SATB SATB Co 2Ob 2Vl Va Bc 62
063 Christen, ätzet diesen Tag 1. juledag 1713 31. des. 1713 SATB SATB 4Tr Ti 3Ob Fg 2Vl Va Bc 63
064 Sehet, welch eine Liebe hat uns der Vater erzeiget 3. juledag 1723 27. des. 1723 SAB SATB Cn 3Tb Oa 2Vl Va Bc 64
065 Sie werden aus Saba alle kommen Trettande dag jul 1724 06. jan. 1724 TB SATB 2Cc 2Fl 2Oc 2Vl Va Bc 65
066 Erfreut euch, ihr Herzen 2. påskedag 1724 10. apr. 1724 ATB SATB Tr 2Ob Fg 2Vl Va Bc 66
066a Der Himmel dacht' auf Anhalts Ruhm und Glück Fødselsdagskantate 1718 10. des. 1718 Musikken er tapt 66a
067 Halt im Gedächtnis Jesum Christ 1. sundag etter påske 1724 16. apr. 1724 ATB SATB Ct Ft 2Oa 2Vl Va Bc 67
068 Also hat Gott die Welt geliebt 2. pinsedag 1725 21. mai 1725 SB SATB Cn Co 3Tb 2Ob Ot 2Vl Va Vp Bc 68
069 Lobe den Herrn, meine Seele Nytt byråd 1723 15. aug. 1723 SATB SATB 3Tr Ti 3Ob Oa Fg 2Vl Va Bc 69
069a Lobe den Herrn, meine Seele 12. sundag etter trinitatis 1723 31. des. 1723 SATB SATB 3Tr Ti Fl 3Ob Oa Oc Fg 2Vl Va Bc 69a
070 Wachet! betet! betet! wachet! 26. sundag etter trinitatis 1723 21. nov. 1723 SATB SATB Tr Ob Fg 2Vl Va Bc 70
070a Wachet! betet! betet! wachet! 2. sundag i advent 1716 31. des. 1716 Musikken er tapt 70a
071 Gott ist mein König Nytt byråd 1708 04. feb. 1708 SATB SATB 3Tr Ti 2Fl 2Ob Fg 2Vl Va Vc Vn Org Bc 71
072 Alles nur nach Gottes Willen 3. sundag etter Trettande dag jul 1726 27. jan. 1726 SAB SATB 2Ob 2Vl Va Bc 72
073 Herr, wie du willt, so schicks mit mir 3. sundag etter Trettande dag jul 1724 23. jan. 1724 STB SATB 2Ob 2Vl Va Org Bc 73
074 Wer mich liebet, der wird mein Wort halten 1. pinsedag 1725 20. mai 1725 SATB SATB 3Tr Ti 2Ob Oc Vs 2Vl Va Bc 74
075 Die Elenden sollen essen 1. sundag etter trinitatis 1723 30. mai 1723 SATB SATB Tr 2Ob Oa Fg 2Vl Va Bc 75
076 Die Himmel erzählen die Ehre Gottes 2. sundag etter trinitatis 1723 06. juni 1723 SATB SATB Tr 2Ob Oa Fg 2Vl Va Vg Bc 76
077 Du sollt Gott, deinen Herren, lieben 13. sundag etter trinitatis 1723 22. aug. 1723 SATB SATB Tt 2Ob 2Vl Va Bc 77
078 Jesu, der du meine Seele 14. sundag etter trinitatis 1724 10. sep. 1724 SATB SATB Co Ft 2Ob 2Vl Va Vn Bc 78
079 Gott der Herr ist Sonn und Schild 21. sundag etter trinitatis (31. oktober) 1725 31. okt. 1725 SAB SATB 2Co Ti 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc 79
080 Ein feste Burg ist unser Gott 21. sundag etter trinitatis (31. oktober) 1723–31 31. des. 1731 SATB SATB 2Ob 2Oa Oc Ot 2Vl Va Vc Vn Bc 80
080a Alles, was av Gott geboren 3. sundag i fasten 1715 31. des. 1715 Musikken er tapt 80a
080b Ein feste Burg ist unser Gott 21. sundag etter trinitatis (31. oktober) 0 31. des. 1999 SATB SATB 2Ob 2Oa Oc Fg 2Vl Va Vc Vn Bc Fragment
081 Jesus schläft, was soll ich hoffen? 4. sundag etter Trettande dag jul 1724 30. jan. 1724 ATB SATB 2Fl 2Oa 2Vl Va Bc 81
082 Ich habe genug Kyndelsmesse (2. februar) 1727 02. feb. 1727 B Ob 2Vl Va Bc 82
083 Erfreute Zeit im neuen Bunde Kyndelsmesse (2. februar) 1724 02. feb. 1724 ATB SATB 2Co 2Ob Vs 2Vl Va Bc 83
084 Ich bin vergnügt mit meinem Glücke Septuagesima 1727 09. feb. 1727 S SATB Ob 2Vl Va Bc 84
085 Ich bin ein guter Hirt 2. sundag etter påske 1725 15. apr. 1725 SATB SATB 2Ob 2Vl Va Vp Bc 85
086 Wahrlich, wahrlich, ich sage euch 5. sundag etter påske 1724 14. mai 1724 SATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 86
087 Bisher habt ihr nichts gebeten in meinem Namen 5. sundag etter påske 1725 06. mai 1725 ATB SATB 2Ob Oc 2Vl Va Bc 87
088 Siehe, ich will viel Fischer aussenden 5. sundag etter trinitatis 1726 21. juli 1726 SATB SATB 2Co 2Oa Ot 2Vl Va Bc 88
089 Was soll ich aus dir machen, Ephraim 22. sundag etter trinitatis 1723 24. okt. 1723 SAB SATB Co 2Ob 2Vl Va Bc 89
090 Es reißet euch ein schrecklich Ende 25. sundag etter trinitatis 1723 14. nov. 1723 ATB SATB Tr 2Vl Va Bc 90
091 Gelobet seist du, Jesu Christ 1. juledag 1724 25. des. 1724 SATB SATB 2Co Ti 3Ob Fg 2Vl Va Bc 91
092 Ich hab in Gottes Herz und Sinn Septuagesima 1725 28. jan. 1725 SATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 92
093 Wer nur den lieben Gott lässt walten 5. sundag etter trinitatis 1724 09. juli 1724 SATB SATB 2Ob 2Vl Va Bc 93
094 Was frag ich nach der Welt 9. sundag etter trinitatis 1724 06. aug. 1724 SATB SATB Ft 2Ob Oa 2Vl Va Bc 94
095 Christus, der ist mein Leben 16. sundag etter trinitatis 1723 12. sep. 1723 STB SATB Co 2Oa 2Vl Va Vp Bc 95
096 Herr Christ, der einge Gottessohn 18. sundag etter trinitatis 1724 08. okt. 1724 SATB SATB Co Tb Fp Ft 2Ob Vs 2Vl Va Bc 96
097 In allen meinen Taten 0 1734/35 31. des. 1735 SATB SATB 2Ob Fg 2Vl Va Bc 97
098 Was Gott tut, das ist wohlgetan 21. sundag etter trinitatis 1726 10. nov. 1726 SATB SATB 2Ob Ot 2Vl Va Bc 98
099 Was Gott tut, das ist wohlgetan 15. sundag etter trinitatis 1724 17. sep. 1724 SATB SATB Co Ft Oa 2Vl Va Bc 99
100 Was Gott tut, das ist wohlgetan 0 1732 31. des. 1732 SATB SATB 2Co Ti Ft Oa 2Vl Va Bc 100
101 Nimm von uns, Herr, du treuer Gott 10. sundag etter trinitatis 1724 13. aug. 1724 SATB SATB Cn 3Tb Ft 2Ob Ot Oc 2Vl Va Bc 101
102 Herr, deine Augen sehen nach dem Glauben 10. sundag etter trinitatis 1726 25. aug. 1726 ATB SATB Ft 2Ob 2Vl Va Bc 102
103 Ihr werdet weinen und heulen 3. sundag etter påske 1725 22. apr. 1725 SATB SATB Tr Fp Ft 2Oa 2Vl Va Bc 103
104 Du Hirte Israel, höre 2. sundag etter påske 1724 23. apr. 1724 TB SATB 2Ob 2Oa Ot 2Vl Va Bc 104
105 Herr, gehe nicht ins Gericht mit deinem Knecht 9. sundag etter trinitatis 1723 25. juli 1723 SATB SATB Co 2Ob 2Vl Va Bc 105
106 Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit Gravferd 1707 14. aug. 1707 AB SATB 2Fl 2Vg Bc Actus tragicus 106
107 Was willst du dich betrüben 7. sundag etter trinitatis 1724 23. juli 1724 STB SATB Cc 2Ft 2Oa 2Vl Va Bc 107
108 Es ist euch gut, dass ich hingehe 4. sundag etter påske 1725 29. apr. 1725 ATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 108
109 Ich glaube, lieber Herr, hilf meinem Unglauben! 21. sundag etter trinitatis 1723 17. okt. 1723 AT SATB Cc 2Ob 2Vl Va Bc 109
110 Unser Mund sei voll Lachens 1. juledag 1725 25. des. 1725 SATB SATB 3Tr Ti 2Ft 3Ob Oa Oc Fg 2Vl Va Bc 110
111 Was mein Gott will, das g'scheh allzeit 3. sundag etter trettande dag jul 1725 21. jan. 1725 SATB SATB 2Ob 2Vl Va Bc 111
112 Der Herr ist mein getreuer Hirt 2. sundag etter påske 1731 08. apr. 1731 SATB SATB 2Co 2Oa 2Vl Va Bc 112
113 Herr Jesu Christ, du höchstes Gut 11. sundag etter trinitatis 1724 20. aug. 1724 SATB SATB Ft 2Oa 2Vl Va Bc 113
114 Ach, lieben Christen, seid getrost 17. sundag etter trinitatis 1724 01. okt. 1724 SATB SATB Co Ft 2Ob 2Vl Va Bc 114
115 Mache dich, mein Geist, bereit 22. sundag etter trinitatis 1724 05. nov. 1724 SATB SATB Co Ft Oa 2Vl Va Vp Bc 115
116 Du Friedefürst, Herr Jesu Christ 25. sundag etter trinitatis 1724 26. nov. 1724 SATB SATB Co 2Oa 2Vl Va Bc 116
117 Sei Lob und Ehr dem höchsten Gut 0 1728–31 31. des. 1731 ATB SATB 2Ft 2Ob 2Oa 2Vl Va Bc 117
118 O Jesu Christ, meins Lebens Licht Gravferd 1736/37 31. des. 1737 SATB 2Li Cn 3Tb Motett 118
119 Preise, Jerusalem, den Herrn Nytt byråd 1723 30. aug. 1723 SATB SATB 4Tr Ti 2Fl 3Ob 2Oc 2Vl Va Bc 119
120 Gott, man lobet dich in der Stille Nytt byråd 1729 29. sep. 1729 SATB SATB 3Tr Ti 2Oa Vs 2Vl Va Bc 120
120a Herr Gott, Beherrscher aller Dinge Bryllaup 1729 31. des. 1729 SATB SATB 3Tr Ti 2Oa 2Vl Va Bc 120a
120b Gott, man lobet Dich in der Stille zu Zion 0 1730 26. juni 1730 Musikken er tapt 120b
121 Christum wir sollen loben schon 2. juledag 1724 26. des. 1724 SATB SATB Cn 3Tb Oa 2Vl Va Bc 121
122 Das neugeborne Kindelein Første sundag etter jul 1724 31. des. 1724 SATB SATB 3Fl 2Ob Ot 2Vl Va Bc 122
123 Liebster Immanuel, Herzog der Frommen Trettande dag jul 1725 06. jan. 1725 ATB SATB 2Ft 2Oa 2Vl Va Bc 123
124 Meinen Jesum lass ich nicht 1. sundag etter Trettande dag jul 1725 07. jan. 1725 SATB SATB Co Oa 2Vl Va Bc 124
125 Mit Fried und Freud ich fahr dahin Kyndelsmesse (2. februar) 1725 02. feb. 1725 ATB SATB Co Ft Ob Oa 2Vl Va Bc 125
126 Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort Seksagesima 1725 04. feb. 1725 ATB SATB Tr 2Ob 2Vl Va Bc 126
127 Herr Jesu Christ, wahr' Mensch und Gott Septuagesima 1725 11. feb. 1725 STB SATB Tr 2Fl 2Ob 2Vl Va Bc 127
128 Auf Christi Himmelfahrt allein Kristi himmelferdsdag 1725 10. mai 1725 ATB SATB 2Co Tr 2Ob Oa Oc 2Vl Va Bc 128
129 Gelobet sei der Herr, mein Gott Trinitatis 1726 16. juni 1726 SAB SATB 3Tr Ti Ft 2Ob Oa 2Vl Va Bc 129
130 Herr Gott, dich loben alle wir Mikkelsmess (29. september) 1724 29. sep. 1724 SATB SATB 3Tr Ti Ft 3Ob 2Vl Va Bc 130
131 Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir 0 1707 31. des. 1707 SATB SATB Co Oa Fg Vl 2Va Bc 131
132 Bereitet die Wege, bereitet die Bahn! 4. sundag i advent 1715 22. des. 1715 SATB Ob Fg 2Vl Va Vc Bc 132
133 Ich freue mich in dir 3. juledag 1724 27. des. 1724 SATB SATB Cn 2Oa 2Vl Va Bc 133
134 Ein Herz, das seinen Jesum lebend weiß 3. påskedag 1724 11. apr. 1724 AT SATB 2Ob 2Vl Va Vn Bc 134
134a Die Zeit, die Tag und Jahre macht Gratulasjonskantate 1719 01. jan. 1719 AT SATB 2Ob 2Vl Va Vn Bc Verdsleg kantate 134a
135 Ach Herr, mich armen Sünder 3. sundag etter trinitatis 1724 25. juni 1724 ATB SATB Cn Tb 2Ob 2Vl Va Bc 135
136 Erforsche mich, Gott, und erfahre mein Herz 8. sundag etter trinitatis 1723 18. juli 1723 ATB SATB Co 2Oa 2Vl Va Bc 136
137 Lobe den Herren, den mächtigen König der Ehren 12. sundag etter trinitatis 1725 19. aug. 1725 SATB SATB 3Tr Ti 2Ob 2Vl Va Bc 137
138 Warum betrübst du dich, mein Herz? 15. sundag etter trinitatis 1723 05. sep. 1723 SATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 138
139 Wohl dem, der sich auf seinen Gott 23. sundag etter trinitatis 1724 12. nov. 1724 SATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 139
140 Wachet auf, ruft uns die Stimme 27. sundag etter trinitatis 1731 25. nov. 1731 STB SATB Co 2Ob Ot Vs 2Vl Va Bc 140
141 Das ist je gewisslich wahr 0 0 31. des. 1999 SATB ATB 2Vl Va Bc av Georg Philipp Telemann
142 Uns ist ein Kind geboren 0 0 31. des. 1999 ATB SATB 2Fl 2Ob 2Vl Va Bc truleg ikkje autentisk
143 Lobe den Herrn, meine Seele Nyttår 1708 31. des. 1708 STB SATB 3Cc Ti Fg 2Vl Va Vc Bc 143
144 Nimm, was dein ist, und gehe hin Septuagesima 1724 06. feb. 1724 SAT SATB 2Ob Oa 2Vl Va Bc 144
145 Ich lebe, mein Herze, zu deinem Ergötzen 3. påskedag 1729 19. apr. 1729 STB SATB Tr Ft 2Oa 2Vl Va Bc 145
146 Wir müssen durch viel Trübsal 3. sundag etter påske 1726? 18. apr. 1728 SATB SATB Ft 2Ob 2Oa Ot 2Vl Va Org Bc 146
147 Herz und Mund und Tat und Leben Maria bodskapsdag (2. juli) 1723 02. juli 1723 SATB SATB Tr 2Ob Oa 2Oc Fg 2Vl Va Vc Bc 147
147a Herz und Mund und Tat und Leben 4. sundag i advent 1716/17 31. des. 1717 Musikken er tapt 147a
148 Bringet dem Herrn Ehre seines Namens 17. sundag etter trinitatis 1723 19. sep. 1723 AT SATB Cl 2Oa Oc 2Vl Va Bc 148
149 Man singet mit Freuden vom Sieg in den Hütten der Gerechten Mikkelsmess (29. september) 1728 29. sep. 1728 SATB SATB 3Tr Ti 3Ob Fg 2Vl Va Vn Bc 149
150 Nach dir, Herr, verlanget mich 0 1706–08 31. des. 1706 SATB SATB Fg 2Vl Bc 150
151 Süßer Trost, mein Jesus kömmt 3. juledag 1725 27. des. 1725 SATB SATB Ft Oa 2Vl Va Bc 151
152 Tritt auf die Glaubensbahn sundag etter jul 1714 30. des. 1714 SB Fl Ob Vm Vg Bc 152
153 Schau, lieber Gott, wie meine Feind sundag etter nyttår 1724 02. jan. 1724 ATB SATB 2Vl Va Bc 153
154 Mein liebster Jesus ist verloren 1. sundag etter Trettande dag jul 1724 09. jan. 1724 ATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 154
155 Mein Gott, wie lang, ach lange? 2. sundag etter Trettande dag jul 1716 19. jan. 1716 SATB SATB Fg 2Vl Va Bc 155
156 Ich steh mit einem Fuß im Grabe 3. sundag etter Trettande dag jul 1729 23. jan. 1729 ATB SATB Ob 2Vl Va Bc 156
157 Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn! Gravferd 1727 06. feb. 1727 TB SATB Ft Ob Oa 2Vl Vt Bc 157
158 Der Friede sei mit dir 3. påskedag 1728–31 31. des. 1731 SB SATB Ob Vs Bc 158
159 Sehet! Wir gehn hinauf gen Jerusalem Septuagesima 1729 27. feb. 1729 ATB SATB Ob 2Vl Va Bc 159
160 Ich weiß, dass mein Erlöser lebt 0 0 31. des. 1999 T Fg Vl Bc av Georg Philipp Telemann
161 Komm, du süße Todesstunde Kyndelsmesse (2. februar) 1715 06. okt. 1715 AT SATB 2Ft 2Vl Va Bc 161
162 Ach! ich sehe, itzt, da ich zur Hochzeit gehe 20. sundag etter trinitatis 1715–16 03. nov. 1715 SATB SATB Ct Fg 2Vl Va Bc 162
163 Nur jedem das Seine! 23. sundag etter trinitatis 1715 24. nov. 1715 SATB SATB Oa 2Vl Va 2Vc Bc 163
164 Ihr, die ihr euch von Christo nennet 13. sundag etter trinitatis 1725 26. aug. 1725 SATB SATB 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc 164
165 O heilges Geist- und Wasserbad Trinitatis 1715 16. juni 1715 SATB SATB Fg 2Vl Va Vc Bc 165
166 Wo gehest du hin? 4. sundag etter påske 1724 07. mai 1724 ATB SATB Ob 2Vl Va Bc 166
167 Ihr Menschen, rühmet Gottes Liebe Fødsla til døyparen Johannes (24. juni) 1723 24. juni 1723 SATB SATB Cl Ob Oc 2Vl Va Bc 167
168 Tue Rechnung! Donnerwort 9. sundag etter trinitatis 1725 29. juli 1725 SATB SATB 2Oa 2Vl Va Bc 168
169 Gott soll allein mein Herze haben 18. sundag etter trinitatis 1726 20. okt. 1726 A SATB 2Ob Ot 2Vl Va Org Bc 169
170 Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust 6. sundag etter trinitatis 1726 28. juli 1726 A Oa 2Vl Va Org Bc 170
171 Gott, wie dein Name, so ist auch dein Ruhm Nyttår 1729 01. jan. 1729 SATB SATB 3Tr Ti 2Ob 2Vl Va Bc 171
172 Erschallet, ihr Lieder, erklinget, ihr Saiten! 1. pinsedag 1714 20. mai 1714 SATB SATB 3Tr Ti Fg 2Vl 2Va Org Bc 172
173 Erhöhtes Fleisch und Blut 2. pinsedag 1724 29. mai 1724 SATB SATB 2Ft 2Vl Va Bc 173
173a Durchlauchtster Leopold Fødselsdagskantate 1722 31. des. 1722 SB 2Ft Fg Vl Va Vn Bc 173a
174 Ich liebe den Höchsten von ganzem Gemüte 2. pinsedag 1729 06. juni 1729 ATB SATB 2Cc 2Ob Ot 3Vs 3Va 3Vc 2Vl Va Bc 174
175 Er rufet seinen Schafen mit Namen 3. pinsedag 1725 22. mai 1725 ATB SATB 2Tr 3Fl 2Vl Va Vp Bc 175
176 Es ist ein trotzig und verzagt Ding Trinitatis 1725 27. mai 1725 SAB SATB 2Ob Oc 2Vl Va Bc 176
177 Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ 4. sundag etter trinitatis 1732 06. juli 1732 SAT SATB 2Ob Oc Fg Vs 2Vl Va Bc 177
178 Wo Gott der Herr nicht bei uns hält 8. sundag etter trinitatis 1724 30. juli 1724 ATB SATB Co 2Ob 2Oa 2Vl Va Bc 178
179 Siehe zu, daß deine Gottesfurcht nicht Heuchelei sei 11. sundag etter trinitatis 1723 08. aug. 1723 STB SATB 2Ob 2Oc 2Vl Va Bc 179
180 Schmücke dich, o liebe Seele 20. sundag etter trinitatis 1724 22. okt. 1724 SATB SATB 2Fl 2Ft Ob Oc 2Vl Va Vp Bc 180
181 Leichtgesinnte Flattergeister Seksagesima 1724 13. feb. 1724 SATB SATB Tr Ft Ob 2Vl Va Bc 181
182 Himmelskönig, sei willkommen Palmesundag 1714 25. mar. 1714 ATB SATB Fl Vs Vl 2Va Vc Bc 182
183 Sie werden euch in den Bann tun 6. sundag etter påske 1725 13. mai 1725 SATB SATB 2Oa 2Oc 2Vl Va Vp Bc 183
184 Erwünschtes Freudenlicht 3. pinsedag 1724 30. mai 1724 SAT SATB 2Ft 2Vl Va Bc 184
185 Barmherziges Herze der ewigen Liebe 4. sundag etter trinitatis 1715 14. juli 1715 SATB SATB Ob Fg 2Vl Va Bc 185
186 Ärgre dich, o Seele, nicht 7. sundag etter trinitatis 1723 11. juli 1723 SATB SATB 2Ob Ot Fg 2Vl Va Bc 186
186a Ärgre dich, o Seele, nicht 3. sundag i advent 1716/17 31. des. 1717 Musikken er tapt 186a
187 Es wartet alles auf dich 7. sundag etter trinitatis 1726 04. aug. 1726 SAB SATB 2Ob 2Vl Va Bc 187
188 Ich habe meine Zuversicht 21. sundag etter trinitatis 1728 17. okt. 1728 SATB SATB Ob 2Vl Va Vc Org Bc 188
189 Meine Seele rühmt und preist 0 0 31. des. 1999 T Fl Ob Vl Bc truleg av Hoffmann
190 Singet dem Herrn ein neues Lied Nyttår 1724 01. jan. 1724 ATB SATB 3Tr Ti 3Ob Oa Fg 2Vl Va Bc Ufullstendig 190
190a Singet dem Herrn ein neues Lied 0 1730 25. juni 1730 Musikken er tapt
191 Gloria in excelsis Deo 1. juledag 1740 31. des. 1740 ST SSATB 3Tr Ti 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc latin 191
192 Nun danket alle Gott 0 1730 31. okt. 1730 SB SATB 2Ft 2Ob 2Vl Va Bc Ufullstendig 192
193 Ihr Tore zu Zion Nytt byråd 1727 25. aug. 1727 SA SATB 2Ob 2Vl Va Bc Ufullstendig 193
193a Ihr Häuser des Himmels, ihr scheinenden Lichter 0 1727 03. aug. 1727 Musikken er tapt
194 Höchsterwünschtes Freudenfest Trinitatis 1723 02. nov. 1723 STB SATB 3Ob Fg 2Vl Va Bc Orgelinnvigsling i Störmthal 194
195 Dem Gerechten muss das Licht Bryllaup 1737 31. des. 1737 SATB SATB 2Co 3Tr Ti 2Ft 2Ob 2Oa 2Vl Va Vc Bc 195
196 Der Herr denket an uns Bryllaup 1707–09 31. des. 1709 STB SATB 2Vl Va Vc Bc 196
197 Gott ist unsre Zuversicht Bryllaup 1736–39 31. des. 1739 SAB SATB 3Tr Ti 2Ob 2Oa Fg 2Vl Va Bc 197
197a Ehre sei Gott in der Höhe 1. juledag 1728 31. des. 1728 AB SATB 2Ft Oa Fg 2Vl Va Vc Bc Ufullstendig 197a
198 Laß, Fürstin, laß noch einen Strahl Gravferd 1727 17. okt. 1727 SATB SATB 2Ft 2Oa 2Vl Va 2Vg 2Lt Bc Trauerode 198
199 Mein Herze schwimmt im Blut 11. sundag etter trinitatis 1714 12. aug. 1714 S Ob 2Vl Va Vp Bc 199
200 Bekennen will ich seinen Namen Kyndelsmesse (2. februar) 1735 31. des. 1735 A 2Vl Bc Ufullstendig 200
201 Geschwinde, ihr wirbelnden Winde Dramma per musica 1729 31. des. 1729 SATTBB 3Tr Ti 2Ft 2Ob Oa 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 201
202 Weichet nur, betrübte Schatten Bryllaup 1718–23 31. des. 1723 S Ob 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 202
203 Amore traditore Ukjent anledning 0 31. des. 1999 B Cemb Verdsleg kantate 203
204 Ich bin in mir vergnügt Ukjent høve 1726/27 31. des. 1727 S Ft 2Ob 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 204
205 Zerreißet, zersprenget, zertrümmert die Gruft Dramma per musica 1725 03. aug. 1725 SATB SATB 2Co 3Tr Ti Tb 2Ft 2Ob Oa 2Vl Va Vg Vm Bc Verdsleg kantate 205
205a Blast Lärmen, ihr Feinde! verstärket die Macht Dramma per musica 1734? 19. feb. 1734? SATB SATB Musikken er tapt
206 Schleicht, spielende Wellen, und murmelt gelinde! Fødselsdagskantate 1736 07. okt. 1736 SATB SATB 3Tr Ti 3Ft 2Ob 2Oa 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 206
207 Vereinigte Zwietracht der wechselnden Saiten Dramma per musica 1726 31. des. 1726 SATB SATB 3Tr Ti 2Ft 2Ot 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 207
207a Auf, schmetternde Töne der muntern Trompetn Dramma per musica 1735? 03. aug. 1735? SATB SATB 3Tr Ti 2Ft 2Ot 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 207a
208 Was mir behagt, ist nur die muntre Jagd Verdsleg kantate 1713 31. des. 1713 SSTB SATB 2Cc 2Fl 2Ob Ot Fg 2Vl Va Vc Bc Jaktkantate 208
208a Was mir behagt, ist nur die muntre Jagd Fødselsdagskantate 1742 03. aug. 1742 Musikken er tapt
209 Non sa che sia dolore Ukjent høve 1729 31. des. 1729 S Ft 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 209
210 O holder Tag, erwünschte Zeit Bryllaup 1740–50 31. des. 1750 S Ft Oa 2Vl Va Vn Bc Verdsleg kantate 210
210a O angenehme Melodei Hyllingskantate 1729 31. des. 1740 S Ft Oa 2Vl Va Vn Bc Ufullstendig 210a
211 Schweigt stille, plaudert nicht Verdsleg kantate 1734/35 31. des. 1735 STB Ft 2Vl Va Cemb Kaffeekantate 211
212 Mer hahn en neue Oberkeet Verdsleg kantate 1742 30. aug. 1742 SB Co Ft 2Vl Va Cemb Bauernkantate 212
213 Laßt uns sorgen, lasst uns wachen (Herkules auf dem Scheidewege) Fødselsdagskantate 1733 05. sep. 1733 SATB SATB 2Cc 2Ob Oa 2Vl 2Va Bc Verdsleg kantate 213
214 Tönet, ihr Pauken! Erschallet, Trompeten! Fødselsdagskantate 1733 08. des. 1733 SATB SATB 2Tr Ti 2Ft 2Ob Oa 2Vl Va Vc Vn Bc Verdsleg kantate 214
215 Preise dein Glücke, gesegnetes Sachsen Fødselsdagskantate 1734 05. okt. 1734 STB SATBSATB 3Tr Ti 2Ft 2Ob Fg 2Vl Va Bc Verdsleg kantate 215
216 Vergnügte Pleißenstadt Bryllaup 1728 05. feb. 1728 SA Fragment 216
216a Erwählte Pleißenstadt 0 1728–31 31. des. 1731 Musikken er tapt
217 Gedenke, Herr, wie es uns geht 0 0 31. des. 1999 SATB SATB Ft 2Vl Va Bc truleg ikkje autentisk
218 Gott der Hoffnung erfülle euch 0 0 31. des. 1999 SATB SATB 2Co 2Vl Va Bc av Georg Philipp Telemann
219 Siehe, es hat überwunden der Löwe 0 0 31. des. 1999 SAB SATB 2Tr 2Vl Va Bc av Georg Philipp Telemann
220 Lobt ihn mit Herz und Munde 0 0 31. des. 1999 ATB SATB Ft 2Ob 2Vl Va Bc truleg ikkje autentisk
221 Wer sucht die Pracht, wer wünscht den Glanz 0 0 31. des. 1999 Fg Vs 2Vl Va Vc Org truleg ikkje autentisk
222 Mein Odem ist schwach 0 0 31. des. 1999 SAB SATB 2Vl Va Org av Johann Ernst Bach
223 Meine Seele soll Gott loben 0 0 31. des. 1999 truleg ikkje autentisk
224 Reißt euch los, bedrängte Sinnen 0 0 31. des. 1999 Fragment
244a Klagt, Kinder, klagt es aller Welt Gravferd 1729 31. des. 1729 Musikken er tapt
249a Entfliehet, verschwindet, entweichet, ihr Sorgen Fødselsdagskantate 1725 23. feb. 1725 SATB 3Tr Ti 2Fl Ft 2Ob Fg 2Vl Va Bc Schäferkantate 249a
249b Verjaget, zerstreuet, zerrüttet, ihr Sterne 0 0 31. des. 1999 SATB Musikken er tapt
Anh.I 1 Gesegnet ist die Zuversicht 0 0 31. des. 1999 SATB 2Ft 2Vl Va Bc Musikken er tapt
Anh.I 2 Kantate zum 19. Sonntag nach Trinitatis 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 3 Gott, gib dein Gerichte dem Könige 0 1730 25. aug. 1730 Musikken er tapt
Anh.I 4 Wünschet Jerusalem Glück 0 1726/28 31. des. 1728 Musikken er tapt
Anh.I 5 Lobet den Herrn, alle seine Heerscharen 0 1718 31. des. 1718 Musikken er tapt
Anh.I 6 Dich loben die lieblichen Strahlen der Sonne 0 1720 31. des. 1720 Musikken er tapt
Anh.I 7 Heut ist gewiss ein guter Tag 0 1720 31. des. 1720 Musikken er tapt
Anh.I 8 Neujahrskantate 0 1723 01. jan. 1723 Musikken er tapt
Anh.I 9 Entfernet euch, ihr heitern Sterne 0 1727 12. mai 1727 Musikken er tapt
Anh.I 10 So kämpfet nur, ihr muntern Töne 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 11 Es lebet der König, der Vater im Lande 0 1732 03. aug. 1732 Musikken er tapt
Anh.I 12 Frohes Volk, vernügte Sachsen 0 1733 03. aug. 1733 Musikken er tapt
Anh.I 13 Willkommen! Ihr herrschenden Götter der Erden 0 1738 28. apr. 1738 Musikken er tapt
Anh.I 14 Sein Segen fließt daher wie ein Strom 0 1725 12. feb. 1725 Musikken er tapt
Anh.I 15 Siehe der Hüter Israel 0 0 31. des. 1999 SATB 3Tr Ti 2Ob 2Vl Va Cemb Musikken er tapt
Anh.I 16 Schließt die Gruft! ihr Trauerglocken 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 17 Mein Gott, nimm die gerechte Seele 0 0 31. des. 1999 SATB 2Oa Fg 2Vl Va Bc Musikken er tapt
Anh.I 18 Froher Tag, verlangte Stunden 0 0 31. des. 1999 SATB SATB Musikken er tapt
Anh.I 19 Thomana saß annoch betrübt 0 0 31. des. 1999 SATB SATB Musikken er tapt
Anh.I 20 Lateinische Ode 0 0 31. des. 1999 SATB Musikken er tapt
Anh.I 190 Ich bin ein Pilgrim auf der Welt 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 191 Leb ich oder leb ich nicht 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 192 Die 2. Mühlhausener Ratswechselkantate 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 193 Herrscher des Himmels, König der Ehren 0 1740 29. aug. 1740 Musikken er tapt
Anh.I 194 Geburtstagskantate 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 195 Murmelt nur, ihr heitern Bäche 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 197 Ihr wallenden Wolken 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 199 Siehe, eine Jungfrau ist schwanger 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 196 Auf, süß entzückende Gewalt 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt
Anh.I 209 Liebster Gott, vergißt Du mich 0 0 31. des. 1999 Musikken er tapt A1209
Anh.I 210 Wo sind meine Wunderwerke 0 1734 04. okt. 1734 Musikken er tapt A1210
Anh.I 211 Der Herr ist freundlich dem, der auf ihn harret 0 1729 18. jan. 1729 Musikken er tapt A1211
Anh.I 212 Vergnügende Flammen, verdoppelt die Macht 0 1729 26. juli 1729 Musikken er tapt A1212
Anh.I 224 Reißt euch los, bedränkte Sinnen 0 0 31. des. 1999 Fragment

Referansar[endre | endre wikiteksten]

  1. 1,0 1,1 Bach Cantata Page av Walter F. Bischof: Tekstar og anna informasjon om alle vokalverka til Bach.

Litteratur[endre | endre wikiteksten]

  • Alfred Dürr: Johann Sebastian Bach: Die Kantaten. 7. opplag. Bärenreiter, Kassel 1999, ISBN 3-7618-1476-3.
  • Werner Neumann: Handbuch der Kantaten Johann Sebastian Bachs. 1947, 5. opplag. Breitkopf & Härtel, Wiesbaden 1984, ISBN 3-7651-0054-4.
  • Martin Petzoldt: Bach-Kommentar. Theologisch-musikwissenschaftliche Kommentierung der geistlichen Vokalwerke Johann Sebastian Bachs.
    • Bind I: Die geistlichen Kantaten des 1. bis 27. Trinitatis-sonntages, Kassel/Stuttgart 2004.
    • Bind II: Die geistlichen Kantaten vom 1. Advent bis zum Trinitatisfest, Kassel/Stuttgart 2007.
    • Bind III under arbeid.
  • Hans-Joachim Schulze: Die Bach-Kantaten: Einführungen zu sämtlichen Kantaten Johann Sebastian Bachs. Leipzig: Evangelische Verlags-Anstalt; Stuttgart: Carus-Verlag 2006 (Edition Bach-Archiv Leipzig), ISBN 3-374-02390-8 (Evang. Verl.-Anst.), ISBN 3-89948-073-2 (Carus-Verl.).
  • Christoph Wolff/Ton Koopman: Die Welt der Bach-Kantaten. Verlag J.B. Metzler/Bärenreiter, Stuttgart u.a./Kassel 2006, ISBN 978-3-476-02127-4.