Verdas høgaste bygningar

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
(Omdirigert frå Liste over skyskraparar)
Gå til: navigering, søk

Verdas høgaste bygningar er ofte kalla skyskraparar. Denne lista er laga på grunnlag av ei måling av avstanden mellom bakkenivå og «høgaste arkitektoniske element». Dette inneber at spir, statuar eller andre element integrerte i arkitekturen vert rekna som teljande for bygget si totalhøgde. Derimot vert antenner, flaggstong eller andre delar som ikkje er integrerte i den arkitektoniske strukturen utelatne. Takhøgda i bygget er berre relevant der ingen andre integrerte arkitektoniske element finst.

Som eit resultat av denne måten å måle på vert til dømes Petronas Towers i Malaysia definert som høgare enn Willis Tower i Chicago, trass i at Willis Tower er høgare målt etter både takhøgde og høgaste totalpunkt. Petronas-tårna er toppa med spir som når opp til 452 meter, medan Willis Tower, som har ei totalhøgde med antennene på 527 meter, etter denne målestandarden vert 442 meter høgt.

Nr. Bygning By Land Høgd Etasjar År
1 Burj Khalifa
(opphavleg Burj Dubai)
Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 828 m 163 2010
2 Mecca Royal Clock Tower Hotel Mekka Flag of Saudi Arabia.svg Saudi-Arabia 601 m 95 2011
3 Taipei 101 Taipei Flag of the Republic of China.svg Taiwan 508 m 101 2004
4 Shanghai World Financial Center Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 492 m 101 2008
5 International Commerce Centre Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 484 m 108 2010
6 Petronas Towers Kuala Lumpur Flag of Malaysia.svg Malaysia 452 m 88 1998
7 Greenland Square Zifeng Tower Nanjing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 450 m 89 2010
8 Willis Tower
(tidlegare Sears Tower)
Chicago Flag of the United States.svg USA 442 m 108 1974
9 Kingkey 100 Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg Kina 441 m 100 2011
10 Guangzhou International Finance Center Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 438 m 103 2010
11 Trump International Hotel & Tower Chicago Flag of the United States.svg USA 423 m 98 2009
12 Jin Mao Tower Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 421 m 88 1998
13 Al Hamra Tower Kuwait-Stadt Flag of Kuwait.svg Kuwait 413 m 77 2011
14 Two International Finance Centre Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 412 m 86 2003
15 23 Marina Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 395 m 90 2011
16 CITIC Plaza Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 391 m 80 1997
17 Shun Hing Square Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg Kina 384 m 69 1996
18 Empire State Building New York Flag of the United States.svg USA 381 m 102 1931
19 Elite Residence Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 380 m 91 2012
20 Emirates Park Tower I Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 376 m 77 2011
20 Emirates Park Tower II Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 376 m 77 2011
22 Central Plaza Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 374 m 78 1992
23 Bank of China Tower Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 367 m 72 1990
24 Bank of America Tower New York USA 366 m 55 2009
25 Almas Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 363 m 74 2009
26 The Pinnacle Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 360 m 60 2012
27 Emirates Office Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 355 m 54 2000
28 The Torch Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 348 m 86 2011
29 Tuntex Sky Tower Kaohsiung Flag of the Republic of China.svg Taiwan 348 m 85 1997
30 Aon Center Chicago Flag of the United States.svg USA 346 m 83 1973
31 The Center Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 346 m 73 1998
32 John Hancock Center Chicago Flag of the United States.svg USA 344 m 100 1969
33 Tianjin World Financial Center Tianjin Flag of the People's Republic of China.svg Kina 337 m 76 2010
33 Keangnam Hanoi Landmark Tower Hanoi Flag of Vietnam.svg Vietnam 336 m 71 2011
35 Rose Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 333 m 72 2007
35 Shimao International Plaza Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 333 m 60 2006
37 Minsheng Bank Building Wuhan Flag of the People's Republic of China.svg Kina 331 m 68 2007
38 Al Yaqoub Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 330 m 72 2011
38 Ryugyong-Hotel Pjöngjang Flag of North Korea.svg Nord-Korea 330 m 105 1992/2012
38 China World Trade Center Tower III Beijing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 330 m 74 2009
38 United International Mansion Chongqing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 330 m 72 2012
42 The Index Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 328 m 80 2010
42 Hanging Village of Huaxi Jiangyin Flag of the People's Republic of China.svg Kina 328 m 72 2011
44 The Landmark Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 324 m 72 2011
45 Q1 Tower Gold Coast Flag of Australia.svg Australia 323 m 78 2005
46 Wenzhou Trade Center Wenzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 322 m 68 2010
47 Burj Al Arab Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 321 m 60 1999
47 Chrysler Building New York Flag of the United States.svg USA 319 m 77 1930
47 Nina Tower I Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 319 m 80 2006
47 New York Times Tower New York Flag of the United States.svg USA 319 m 52 2007
51 Bank of America Plaza Atlanta Flag of the United States.svg USA 317 m 55 1992
51 HHHR Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 317 m 72 2009
53 U.S. Bank Tower Los Angeles Flag of the United States.svg USA 310 m 73 1989
53 Ocean Heights Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 310 m 82 2010
53 Pearl River Tower Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 310 m 71 2011
53 Menara Telekom Kuala Lumpur Flag of Malaysia.svg Malaysia 310 m 55 2001
57 Emirates Hotel Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 309 m 56 2000
58 AT&T Corporate Center Chicago Flag of the United States.svg USA 307 m 60 1989
58 The Address Downtown Dubai Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 306 m 63 2008
60 JPMorgan Chase Tower Houston Flag of the United States.svg USA 305 m 75 1982
60 Northeast Asia Trade Tower Incheon Flag of South Korea.svg Sør-Korea 305 m 68 2010
60 Etihad Tower II Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 305 m 79 2011
63 Baiyoke Tower II Bangkok Flag of Thailand.svg Thailand 304 m 85 1997
64 Two Prudential Plaza Chicago Flag of the United States.svg USA 303 m 64 1990
65 Leatop Plaza Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 303 m 64 2011
66 Wells Fargo Plaza Houston Flag of the United States.svg USA 302 m 71 1983
66 City of Capitals Moscow Tower Moskva Flag of Russia.svg Russland 302 m 76 2010
66 Gramercy Residences Makati Flag of the Philippines.svg Filippinane 302 m 68 2012
66 Kingdom Centre Riad Flag of Saudi Arabia.svg Saudi-Arabia 302 m 41 2002
70 We've the Zenith Tower A Busan Flag of South Korea.svg Sør-Korea 301 m 80 2011
71 Arraya Tower Kuwait-Stadt Flag of Kuwait.svg Kuwait 300 m 60 2009
71 Aspire Tower Doha Flag of Qatar.svg Qatar 300 m 36 2006
73 First Canadian Place Toronto Flag of Canada.svg Canada 298 m 72 1975
73 One Island East Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 298 m 69 2008
75 Shanghai Wheelock Square Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 298 m 58 2009
76 Eureka Tower Melbourne Flag of Australia.svg Australia 297 m 91 2006
76 Comcast Center Philadelphia Flag of the United States.svg USA 297 m 57 2008
78 Yokohama Landmark Tower Yokohama Flag of Japan.svg Japan 296 m 70 1993
78 Emirates Crown Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 296 m 63 2008
80 Khalid Al Attar Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 294 m 66 2010
81 311 South Wacker Drive Chicago Flag of the United States.svg USA 293 m 65 1990
82 SEG Plaza Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg Kina 292 m 70 2000
82 Haeundae I Park Marina Tower II Busan Flag of South Korea.svg Sør-Korea 292 m 72 2011
82 Sky Tower Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 292 m 74 2010
85 American International Building New York Flag of the United States.svg USA 290 m 67 1932
86 Key Tower Cleveland Flag of the United States.svg USA 289 m 57 1991
86 Global Trade Plaza Dongguan Flag of the People's Republic of China.svg Kina 289 m 68 2011
88 Plaza 66 Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 288 m 66 2001
88 Excellence Centrury Plaza I Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg Kina 288 m 60 2010
88 One Liberty Place Philadelphia Flag of the United States.svg USA 288 m 61 1987
91 Chongqing Poly Tower Chongqing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 287 m 58 2011
92 SPG Global Tower I Suzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 286 m 54 2010
92 SPG Gobal Tower II Suzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 286 m 54 2010
94 Columbia Center Seattle Flag of the United States.svg USA 285 m 76 1985
94 Millennium Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 285 m 60 2006
94 Tomorrow Square Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 285 m 55 2003
94 Sulafa Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 285 m 75 2010
98 Chongqing World Trade Center Chongqing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 283 m 60 2005
98 Cheung Kong Centre Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 283 m 62 1999
98 40 Wall Street New York Flag of the United States.svg USA 283 m 71 1930
101 Bank of America Plaza Dallas Flag of the United States.svg USA 281 m 72 1985
101 We've the Zenith Tower B Busan Flag of South Korea.svg Sør-Korea 281 m 75 2011
101 Torre Vitri Panama-Stadt Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 281 m 75 2011
104 Republic Plaza Singapore Flag of Singapore.svg Singapore 280 m 66 1996
104 UOB Plaza One Singapore Flag of Singapore.svg Singapore 280 m 66 1992
104 OUB Centre Singapore Flag of Singapore.svg Singapore 280 m 63 1986
104 Marina Pinnacle Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 280 m 73 2011
108 Citigroup Center New York Flag of the United States.svg USA 279 m 59 1977
109 Hong Kong New World Tower Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 278 m 61 2002
109 Trust Tower Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 278 m 60 2011
109 Etihad Tower 1 Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 278 m 70 2011
112 Diwang International Commerce Center Nanning Flag of the People's Republic of China.svg Kina 276 m 54 2006
113 Scotia Plaza Toronto Flag of Canada.svg Canada 275 m 68 1988
114 Williams Tower Houston Flag of the United States.svg USA 275 m 64 1983
115 Wuhan World Trade Tower Wuhan Flag of the People's Republic of China.svg Kina 273 m 58 1998
115 Lvjing Tower Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg Kina 273 m 56 2011
117 Nantong Zhongnan International Plaza Nantong Flag of the People's Republic of China.svg Kina 273 m 53 2011
118 Renaissance Tower Houston Flag of the United States.svg USA 270 m 56 1974
118 The Cullinan I Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 270 m 68 2008
118 The Cullinan II Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 270 m 68 2008
118 China International Center Tower B Guangzhou Kina 270 m 62 2007
122 Dapeng International Plaza Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 269 m 56 2006
122 21st Century Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 269 m 55 2003
122 One Lujiazui Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 269 m 47 2008
122 Hotel JAL Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 269 m 60 2010
122 Bitexo Financial Tower Ho-Chi-Minh-Stadt Flag of Vietnam.svg Vietnam 269 m 68 2011
127 Naberezhnaya Tower C Moskau Flag of Russia.svg Russland 268 m 61 2007
127 Bank of Guangzhou Tower Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 268 m 57 2011
129 8 Spruce Street New York Flag of the United States.svg USA 267 m 76 2011
129 Al Faisaliyah Center Riad Flag of Saudi Arabia.svg Saudi-Arabia 267 m 30 2000
131 900 North Michigan Building Chicago Flag of the United States.svg USA 265 m 66 1989
131 Bank of America Corporate Center Charlotte Flag of the United States.svg USA 265 m 60 1992
131 SunTrust Plaza Atlanta Flag of the United States.svg USA 265 m 60 1992
131 Bocom Financial Towers Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 265 m 52 2002
131 Al Kazim Tower I Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 265 m 53 2008
131 Al Kazim Tower II Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 265 m 53 2008
131 120 Collins Street Melbourne Flag of Australia.svg Australia 265 m 52 1991
131 We've the Zenith Tower C Busan Flag of South Korea.svg Sør-Korea 265 m 70 2011
139 Triumph-Palace Moskva Flag of Russia.svg Russland 264 m 54 2005
139 Tower Palace Three, Tower G Seoul Flag of South Korea.svg Sør-Korea 264 m 73 2004
141 Trump World Tower New York Flag of the United States.svg USA 262 m 72 2001
141 Shenzhen Special Zone Press Tower Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg Kina 262 m 48 1998
141 Water Tower Place Chicago Flag of the United States.svg USA 262 m 74 1976
141 Aqua Chicago Flag of the United States.svg USA 262 m 86 2009
141 Grand Gateway Shanghai I Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 262 m 52 2005
141 Grand Gateway Shanghai II Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 262 m 52 2005
141 Aon Center Los Angeles Flag of the United States.svg USA 262 m 62 1973
148 Hotel Panorama Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 261 m 64 2007
148 Sapphire of Istanbul Istanbul Flag of Turkey.svg Tyrkia 261 m 54 2010
148 Canada Trust Tower Toronto Flag of Canada.svg Canada 261 m 53 1990
151 101 Collins Street Melbourne Flag of Australia.svg Australia 260 m 50 1991
151 Fortune Plaza Office Building I Beijing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 260 m 63 2008
151 Vision Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 260 m 60 2010
151 Shanghai IFC North Tower Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 260 m 60 2011
151 Etihad Tower 3 Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 260 m 62 2011
151 Dual Tower I Manama Flag of Bahrain.svg Bahrain 260 m 53 2007
151 Dual Tower II Manama Flag of Bahrain.svg Bahrain 260 m 53 2007
151 Post & Telecommunication Hub Guangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 260 m 66 2003
151 Transamerica Pyramid San Francisco Flag of the United States.svg USA 260 m 48 1972
151 The Vision Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 260 m 60 2009
161 GE Building New York Flag of the United States.svg USA 259 m 70 1933
161 Devon Energy Tower Oklahoma City Flag of the United States.svg USA 259 m 50 2012
161 Chase Tower Chicago Flag of the United States.svg USA 259 m 60 1969
161 Commerzbank Tower Frankfurt am Main Flag of Germany.svg Tyskland 259 m 59 1997
161 PBCOM Tower Makati Flag of the Philippines.svg Filippinane 259 m 55 2000
166 Two Liberty Place Philadelphia Flag of the United States.svg USA 258 m 58 1990
166 Grand Lisboa Macau Flag of Hong Kong.svg Hongkong 258 m 52 2008
166 Huamien Imperial Tower Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 258 m 63 2010
166 Zhejiang Fortune Financial Center Tower I Hangzhou Flag of the People's Republic of China.svg Kina 258 m 55 2010
166 Lanko International Complex Yage Tower Chongqing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 258 m 54 2010
166 Lanko·Grand Hyatt Hotel Chongqing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 258 m 60 2004
172 Park Tower Chicago Flag of the United States.svg USA 257 m 67 2000
172 City of Capital St. Petersburg Tower Moskva Flag of Russia.svg Russland 257 m 65 2010
172 Messeturm Frankfurt am Main Flag of Germany.svg Tyskland 257 m 63 1990
175 U.S. Steel Tower Pittsburgh Flag of the United States.svg USA 256 m 64 1970
175 Sorrento 1 Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 256 m 75 2003
175 Emirates Marina Serviced Apartments & Spa Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 256 m 59 2007
175 Mok-dong Hyperion I, Tower A Seoul Flag of South Korea.svg Sør-Korea 256 m 69 2003
175 Rinku Gate Tower Building Izumisano Flag of Japan.svg Japan 256 m 56 1996
175 Ubora Tower I Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 256 m 61 2011
181 New Century Plaza Tower A Nanjing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 255 m 52 2006
181 Langham Place Office Tower Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 255 m 59 2004
181 Tower Financial Center Panama-Stadt Flag of Panama.svg Panama 255 m 52 2011
184 Capital Tower Singapore Flag of Singapore.svg Singapore 254 m 52 2000
185 Highcliff Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 252 m 73 2003
185 Bank of Shanghai Headquarters Shanghai Flag of the People's Republic of China.svg Kina 252 m 46 2005
185 Osaka World Trade Center Osaka Flag of Japan.svg Japan 252 m 55 1995
188 The Harbourside Hongkong Flag of Hong Kong.svg Hongkong 251 m 73 2003
188 Rialto Towers Melbourne Flag of Australia.svg Australia 251 m 63 1986
188 Jiali Plaza Wuhan Flag of the People's Republic of China.svg Kina 251 m 61 1997
191 Legacy Tower Chicago Flag of the United States.svg USA 250 m 71 2010
191 Chelsea Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 250 m 49 2005
191 Wisma 46 Jakarta Flag of Indonesia.svg Indonesia 250 m 50 1996
191 Park Tower Beijing Flag of the People's Republic of China.svg Kina 250 m 63 2007
191 One Atlantic Center Atlanta Flag of the United States.svg USA 250 m 50 1987
191 Torre Caja Madrid Madrid Flag of Spain.svg Spania 250 m 45 2008
191 Angsana Suites Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 250 m 49 2007
191 Angsana Hotel Tower Dubai Flag of the United Arab Emirates.svg Dei sameinte arabiske emirata 250 m 49 2008
191 Excellence Century Plaza Tower II Shenzhen Flag of the People's Republic of China.svg Kina 250 m 57 2010

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]


Kjelder[endre | endre wikiteksten]