Maldiskusjon:Andre språk

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Lenke til nynorsk på hovudsiden[endre wikiteksten]

Hvorfor er der en lenke til nynorsk på hovudsiden under "Wikipedia i Skandinavia / Norden og nærområda" -> "Skandinavisk"? - Kaare 20:17, 27 Sep 2004 (UTC)

Oversikt "Vestgermanske spraak"[endre wikiteksten]

Hvorfor er det under tittelen "Vestgermanske spraak" ikke oppfoert "allemannisch"? Dette spraak snakkes i Soertyskland, Alsace og den tysktalende delen av Sveits. Dette er et spraakomraade som antakelig er vesentlig stoerre enn "plattdüütsch"

Intensjonen med denne oversikten var opprinnelig å gi en oversikt over språk som snakkes i Skandinavia/Norden og de umiddelbare grenseområder — se f.eks. oversikten over slaviske språk, der bare russisk, polsk, kasjubisk og hviterussisk er med. Ut fra geografisk tilhørighet og historisk kontakt er plattdüütsch vesentlig mer relevant i skandinavisk sammenheng enn alemannisch. Nå ser dette ut til å ha flytt noe ut for vestgermanske og keltiske språk, så det er trolig logisk å ta med alemannisch også — med forbehold om at dette kan bli strammet inn igjen i fremtiden. :) Olve 25. juli 2005 kl. 22:05 (UTC)

Fleire Wikipediar[endre wikiteksten]

Det har kome til fleire Wikipediar på språk i det utvida nærområdet sidan denne malen vart laga.

  • Vestgermanske språk: ang: (gammalengelsk), ksh: (ripuarisch platt), lb: (luxemburgsk), li: (limburgsk), nds-nl: (nederlandsk nedersaksisk), stq: (saterlandfrisisk), vls: (vestflamsk), zea: (zeeuws)
  • Keltiske språk: gv: (manx)
  • Finsk-ugriske språk: fiu-vro: (võro)

Om als: skal vere med er det ikkje så lett å unngå å ta med bar: (bayersk) også. Og om afrikaans skal med er også pdc: (Pennsylvaniatysk) kandidat til å vere med.

Eg seier ikkje at alle desse skal vere med, men eg trur malen må gjennomgåast. --Jorunn 17:34, 18 mars 2008 (CET)

Vest-Flamsk[endre wikiteksten]

Det finst jo eit West-Vlamschn-wikipedia. [1] Det bør vel nemnast under vest-germanske wikipedier. --Åsmund Mikalsen Kvifte 20:22, 27 mars 2008 (CET)

Nordsamisk[endre wikiteksten]

Hei, kan ein administrator endra frå «sámegiella» (samisk) til «davvisámegiella» (nordsamisk) for nordsamisk? Jon Harald Søby (diskusjon) 16. juli 2020 kl. 12:18 (CEST)[svar]