9M14 Malyutka

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Broom icon.png Denne artikkelen kan ha godt av ein språkvask, som reinskar opp målføringa og/eller innfører same språkstilen overalt.
Broom icon.svg Denne artikkelen kan ha godt av ei opprydding for å nå ein høgare standard og/eller for å verta i tråd med standardoppsettet. Sjå korleis du redigerer ei side og stilmanualen for hjelp.


AT-3 Sagger på ein BMP-1 stormpanservogn.

9M14 Malyutka (russisk:|9М14 «Малютка»). eller AT-3 Sagger er NATO-kallenamn på det sovjetiske panservernmissil, som er kanskje den mest produserte panservernraketten i historia. Berre i Sovjetunionen vart det i 60- og 1970-åra produsert ca. 25 000 av desse årleg. Dessutan vart den produsert i minst fem andre land under ulikt namn. Den vart nytta av FNL styrkar mot det sør-vietnamske hæren i sluttdelen av Vietnamkrigen. Den vart òg nytta av syriske og egyptiske styrkar under Yom Kippurkrigen i 1973, der sovjetiske kjelder meiner at den stod for 800 øydelagte israelske stridsvogner. Nokre kjelder meiner òg at talet kan vera så høgt som 1063, men det inkluderer stridsvogner som vart reparert innan 24 timar.[1]

Referansar[endre | endre wikiteksten]

  1. WarOnline.org Arkivert 15. desember 2005 på Wayback Machine.Wayback MachineArkivert 15. desember 2005 på Wayback Machine.