AS Monaco

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Monaco
Fil:AS Monaco FC.svg
Fullt namnAssociation Sportive de Monaco Football Club
KallenamnLés Monégasques «Gassarane»
Les Rouges et Le Blanc «Dei raude og blåe»
Kort namnASM
Grunnlagd25. august 1924
HeimebaneStade Louis II
(kapasitet: 18,524)
PresidentDmitrij Rybolovlev
HovudtrenarLeonardo Jardim
LigaLigue 1
NettstadHeimeside
Soccerball current event.svg Noverande sesong

Association Sportive de Monaco Football Club, i Noreg kjend som Monaco er ein fransk-registrert fotballklubb i Monaco. Klubben vart skipa i 1924 og vann i 2012/13-sesongen Ligue 2 i Frankrike og rykte opp. Trass i at klubben høyrer heime i fyrstedømmet Monaco, vert laget rekna for å vere eit fransk lag, ettersom klubben spelar i det franske seriesystemet, og fordi fyrstedømmet Monaco ikkje er medlem av det europeiske fotballforbundet UEFA.

Monaco er ein av dei klubbane i Frankrike som har hatt størst suksess. Klubben har vunne sju seriemeisterskap, sist i 2000, og fem gongar sikra seg pokalen som vinnar av den franske cupmeisterskapen. Monaco spela seg i 1992 fram til finalen i Cupvinnarcupen og i 2004 til finalen i Meisterligaen. Ved begge høva vart det tap; i 1992 mot Werder Bremen med 0-2 i Lisboa, og i 2004 mot FC Porto med 0-3 i Gelsenkirchen.

Laget spelar heimekampane på Stade Louis II, eit stadion med plass til 18 523 tilskodarar. Monacos tradisjonelle draktfargar er raudt og kvitt.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]