Hopp til innhald

Antje Harvey

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
(Omdirigert frå Antje Misersky)
Antje Harvey


Statsborgarskap USA, Den tyske demokratiske republikken, Tyskland
Fødd 10. mai 1967 (57 år)
Magdeburg
Idrett skiskyting, langrenn
Tok del i

biathlon at the 1992 Winter Olympics – women's individual, biathlon at the 1992 Winter Olympics – women's sprint, biathlon at the 1992 Winter Olympics – women's relay, Skiskyting under Vinter-OL 1994 – Stafett kvinner

Utmerkingar

Hall of Fame des deutschen Sports, Heidi-Krieger-Medaille

Antje Harvey, tidlegare Antje Misersky, (fødd 10. mai 1967) er ein tidlegare tysk langrennar og skiskyttar frå Magdeburg som vart olympisk meister på 15 km skiskyting i 1992 og verdsmeister med Tyskland sitt stafettlag i 1995. Ho vann ytterlegare fire internasjonale medaljar, ei av dei i langrenn.

Antje Misersky tok til som langrennsløpar. 17 år gammal var med ho med på det austtyske laget som tok bronsemedaljen på 4 x 5 km stafett under Ski-VM 1985 i Seefeld. Far hennar var då austtysk langrennstrenar, men etter at han nekta å gje dottera steroidar vart både han og ho pressa til å slutte.

Skiskyting

[endre | endre wikiteksten]

I 1989 byrja Misersky med skiskyting. To år seinare deltok ho for Tyskland då det vart stafettbronse i VM i skiskyting 1991 i Lahti. Deretter vann ho gullmedaljen på 15 km under Vinter-OL 1992 i Albertville. Ho fylgde opp suksessen med sølvmedaljar både på 7,5 km og på 4 x 7,5 km stafett.

Under vinterleikane 1994Lillehammer vart det eit nytt stafettsølv på henne og Tyskland, året etter gjekk ho på laget som sigra på VM-stafetten i Antholz. Dei andre på laget var Uschi Disl, Simone Greiner-Petter og ankerkvinna Petra Behle.

Utvandring og pris

[endre | endre wikiteksten]

Misersky gifta seg i 1993 med ein USA-amerikanar. Ho utvandra til USA i 1995 og busette seg i delstaten Utah. I 2005 vart ho tildelt Heidi-Krieger-medaljen, for å ha nekta å delta i den systematiserte dopinga av idrettsutøvarar i DDR-staten.

  • Sportsboken, aktuelle årgangar

Bakgrunnsstoff

[endre | endre wikiteksten]