Christian Ringnes

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Christian Ringnes
Christian Ringnes - 2014-02-13 at 18-43-45.jpg
Fødd 3. mars 1954 (68 år)
Oslo
Yrke kunstsamlar, forretningsdrivande
Christian Ringnes på Commons
Småflaskemuseet til Christian Ringnes, The Mini Bottle Gallery, som òg vert nytta som konferanse- og selskapslokale.

Christian Ringnes (fødd 3. mars 1954) er ein norsk forretningsmann som frå 1984 har vore ein aktiv investor i fast eigedom, og no er største eigaren og administrerande direktør i eigedomsselskapa Eiendomsspar og Victoria Eiendom. Han er utdanna siviløkonom frå Université de Lausanne i Sveits og MBA frå Harvard Business School i USA.

Christian Ringnes er kjend for å samle på miniflasker utan innhald, nokre med innhald, i eit Småflaskemuseum (The Mini Bottle Gallery) i ein bygard i Kirkegata i Oslo sentrum, der han dessutan driv konferanse- og selskapslokale. Han er òg kjend for å vere ein aktiv samlar av kunst, og for å stå attom den omdiskuterte skulpturparken Ekebergparken, opna i 2013 i Ekebergskråninga i Oslo, den solfylte, skogdekte vesthellinga av Ekeberg ned mot Bjørvika. Han (Eiendomsspar) har dessutan kjøpt det nedlagde Folketeatret og gjort det til ei privat konsert- og teaterscene.

Christian Ringnes er fødd i Oslo som son av Christian Ringnes senior. Han voks opp i Halvdan Svartes gate på Frogner i Oslo. Familien flytta til Vinderen i Oslo då han var åtte år, og han gjekk på Vinderen skole, seinare Ris gymnas, og tente verneplikta som befal i Hærens sanitet i Nord-Noreg. Ætta stammer frå garden Ringnes attmed Krøderen.

Christian Ringnes er oldebarn av Ellef Ringnes, som saman med sin bror Amund skipa Ringnes Bryggeri i Oslo i 1877. Bryggeriet vart selt ut av familien av Christian Ringnes senior.

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]