Diskusjon:Boeing

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Brukar ikkje SAS og Norwegian Boeing? Er det nokon som bur i nærleiken av ein flyplass som kan ta bilete av eit norskt Boeing fly? --Anders 10:52, 5 august 2006 (UTC)

Modell av sjøflyet Boeing B&W.
Dette er mini
koda som bilde 1 men 181px

Bug i wikipedia nn? Eg var inne på denne sida og såg at link til eine bildet ikkje virka, tenkte eg skulle fikse feilen men fann ingen feil i linken : fil:HPIM1250.jpg|mini|Modell av sjøflyet Boeing B&W.]]

Prøve så å skrive koden på ein annan måte og det virka: fil:HPIM1250.jpg|thumb|right|200px|Modell av sjøflyet Boeing B&W.]]

Sidan mini er 180px (pixler) gjorde om til det ,då virka det ikkje fil:HPIM1250.jpg|thumb|right|180px|Modell av sjøflyet Boeing B&W.]]

testa på ei englsk side med 180px -det virka. Image:HPIM1250.jpg|thumb|right|180px|Modell av sjøflyet Boeing B&W.]]

Min konklusjon at det er ein softvarebug i nn wikipedia. Ps: har i teksten her fjerna[[ foran fil med vilje. sogningDette usignerte innlegget vart skrive av sogning (diskusjon · bidrag)

Hei Sogning! Takk for at du seier ifrå. Det er noko som er muffens her, men hos meg er det omvendt, biletet ovanfor verkar ikkje, men biletet i dei to siste endringane i artikkelen verkar fint. Kva det skjem av er vel server-hikke trur eg, men sei ifrå om du kjem over andre bilete som ikkje lastar! Forøvrig er det ikkje heilt rett at mini er 180 pikslar, mini set eigentleg berre biletet inn i ei lita ramme til høgre, det er mangelen av definisjon av pikselstorleik som gjev at biletet opplevast som 180 pikslar for deg, og 250 pikslar for meg. Dette er justerbart i brukarinstillingane dine. Fordelen med å gjera det slik er at ein kan bruka wikipedia på alle slags skjermar, så lenge ein er registrert. Bakdelen er at dei som ikkje er er registrert, slit med frimerkebilete. Å blanda mellom desse to metodane er ikkje lurt, for no vert det første biletet hjå meg mindre enn dei andre biletet (250>180). Ettersom eg har omvendt problem enn deg, at det er det ovanfor som ikkje verkar og ikkje det i artikkelen kjem eg difor etterkvart, med mindre du fortsatt har problem med å laste bileta, til å rulla attende. Men takk igjen for at du seier ifrå! Anders 02:08, 21 mai 2007 (CEST)

La ut 2 bilder til for å oppklare missforståelser

  • bilde 1 virkar ikkje(som du seier) og er 180px
  • bilde2 er mini og virkar heller ikkje, (og er 180px i mine nettlesere opera og explorer 6)
  • bilde 3 har same html kode som bilde 1,men antal pixler er endra frå 180px til 181px og då virkar det.
  • bildet i artikkelen virkar fordi det allerede var 181px

sogningDette usignerte innlegget vart skrive av sogning (diskusjon · bidrag)

Dette er høgrestilt thumb
Dette er mini, som du ser er høgrestilling ikkje naudynt med thumb/mini. Utan tvungen biletstorleik er dette biletet for meg større en det ovanfor
Bilete nummer 1 verkar ikkje, det er me einige om. Men mini er den norske oversetjinga av thumb i MediaWiki-brukargrensesnittet, så resultatet mellom 1 og 2 hadde vore det same, om du hadde definert storleiken til 180px på bilete nr 2. Bilete 2 har ikkje noko definisjon av storleiken på biletet, at det ikkje virkar er ein sanning med modifikasjonar, sidan du ser det same 180px biletet, medan eg ser det med 250px og ser ikkje noko gale. Alle andre pikselstorleikar enn 180 ser ut til å verke, av ein eller annan grunn gjer dette biletet det ikkje i 180 pikslar akkurat no. Sidan alle andre bilete verkar i 180px er nok dette mest sannsynleg berre eit forbigåande problem med tenar-hikke.

Dette same biletet utan thumb/mini.Biletet visast i full størrelse, og du må ha musa over biletet for å sjå bileteteksta. Dette same biletet utan thumb/mini.Biletet visast i full størrelse, og du må ha musa over biletet for å sjå bileteteksta. Her er poenget med høgrestilling.

Mini/thumb har dermed berre den funksjonen at det viser eit klikkbartminiatyrbilete av det eigentlege biletet. Størrelsen på miniatyrbilete kjem an på brukarinnstillingane dine, og har ingenting med innstillingane i nettlesaren din. Brukarinnstillingane dine finn du til høgre for diskusjonssida di øverst til venstre. Forøvrig kan du lese meir på en:Wikipedia:Picture tutorial. Anders 16:21, 21 mai 2007 (CEST)


Eg vil spesifisere at det er kun dette bildet fil:HPIM1250.jpg som i full størrelse er 320x240 px eg ikkje får opne i mini, alle andre virkar. Har testa på 3 pcer med forskjellig skjermoppløysing 2 xp og 1 w2000 og ingen les dette bildet.So default er mini sett til 180 px og dei fleste vil ikkje sjå dette bildet. Testa same bildet Image:HPIM1250.jpg på ei engelsk side og der virka det. Ps: lurer ellers på kor finn eg bruksanvisning om brukerinnstillinger i wikipedia?

sogning
Eg er klår over at biletet HPIM1250.jpg som du ikkje får opne i mini (og thumb!), ikkje verkar, men det er det eg prøver tredje gongen å fortelje deg no: grunnen er verken mini eller thumb, men at det er det biletet som av ein eller annan grunn ikkje verkar i 180px for augneblinken. Hadde alle bileta nekta å fungere i den størrelsen hadde det vore teikn på eit skikkelig problem, men alt tyder på eit lite problem som i beste fall snart over. Men om det gjer deg nøgd, har eg lasta ein lokal kopi av biletet til Nynorsk Wikipedia som forhåpentlegvis verkar for deg og.Anders 19:03, 21 mai 2007 (CEST)

ok -eg skjønte berre ikkje vitsen med å legge ut eit bilde i 3 nye valørar som ikkje hadde noko med bugsen å gjera.

avsporing: Var inne på sida di og er einig med deg i att filene bør lastast til commens og skjønar ikkje at "last opp fil til commens" ikkje fins i verktøy-menyen slek td svenskane har.Den fins ikkje eingang i menyen "spesialsider".sogningDette usignerte innlegget vart skrive av sogning (diskusjon · bidrag)