Diskusjon:Den nikenske truvedkjenninga

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

"Eg trur" eller "Vi trur"?[endre wikiteksten]

Eg savnar ein redegjøring for endringa fra "vi" til "eg" både når det gjeld den nikenske trusvedkjenninga, og den apostoliske? Eg merkar meg at den danske vedkjenninga brukar "vi", i følge danske wikipedia. I og med at kyrkja i Noreg og Danmark har utgangspunkt i den same kyrkjeordninga (frå 1539), lurar eg på årsaka til endringa her i Noreg spesielt. --Xact (diskusjon) 6. september 2012 kl. 20:30 (CEST)

Som det står i denne artikkelen, heiter det konsekvent "vi trur" i den nikenske truvedkjenninga. I den apostoliske truvedkjenninga heiter det stadig "eg trur" - "Eg trur på Gud fader, den allmektige som skapte himmel og jord," etc. Men grunnen til dette, det veit eg ikkje. HallvardLid (diskusjon) 6. september 2012 kl. 23:57 (CEST)
Skal vi tru wikipedia, kan "credo" omsetjast med "eg trur". I så fall er den nikenske korrekt omsett. Når vi bruker "vi trur" i den apostoliske, klan det ha å gjere med ei liturgisk tilpassing i kyrkjeordninga. Som kjent les kyrkjelyden i kor. Men eg veit ikkje, eg heller, så om einkvan kjenner seg kalla til å skrive om det, ville det vere flott! --Knut (diskusjon) 6. januar 2017 kl. 14:23 (CET)