Diskusjon:Fargreie

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Eg tykkjer denne lista var litt komplisert. Ville det ikkje vera betre å klassifisera (omlag) slik:

Landfarkost[endre wikiteksten]

Menneskedrivne farkostar[endre wikiteksten]

Ridedyr[endre wikiteksten]

Trekkdyrkjøretøy[endre wikiteksten]

Motorkjøretøy[endre wikiteksten]

Vassfarkost[endre wikiteksten]

Overflatefartøy[endre wikiteksten]

Undervassfartøy[endre wikiteksten]

Taubane[endre wikiteksten]

(eller høyrer dei til under luftfarkostar?)

Luftfarkost[endre wikiteksten]

Luftfarkost med oppdrift[endre wikiteksten]

Luftfarkost med vengjer[endre wikiteksten]

Romfarkost[endre wikiteksten]

Romskip[endre wikiteksten]

--Sigmundg 17:22, 24 mars 2008 (CET)

Einig --Frokor 19:10, 25 mars 2008 (CET)
Men eg trur det er lurt at fleire får høve til å ytra seg før artikkelen eventuelt vert revidert. Kor detaljert skal oversyne vera, kva skal med, osv. Det finst til dømes eit utal med forskjellige båttypar.--Sigmundg 19:17, 25 mars 2008 (CET)
Jau, denne inndelinga er nok enklare og betre enn den gamle. Samstundes trur eg me bør koma oss bort frå opplisting og heller ha meir samanhengande tekst. Me klarer uansett ikkje å få med oss alle dei tusenvis ulike farkostane som finst og har funnest i verda. Der synest eg også den nye inndelinga er grei, ettersom ho er inndelt nokså historisk etter kva utviklingar som kom etter kvarandre. --Ranveig 15:40, 31 mars 2008 (CEST)
Du har rett, det er ikkje mulig å få med alle slags farkostar. Kanske denne førebells lista er for detaljert? Det er kanskje nok å plassera, til dømes, alle hestekjøretøya under same overskrift, alle sykkeltypar under ei anna, osv.?
Tja, det bør kanskje lagast ein oversynsartikkel av lista, men eg trur ikkje det bør stå lange utgreiingar om kvart emne. Det er truleg betre med eit kort oversyn, plus separate artikklar om hestekjøretøy, syklar, båter, osb. Men det kan likevel vera bra å verta samde om strukturen før ein fyller på med tekst. --Sigmundg 18:08, 31 mars 2008 (CEST)

Stil[endre wikiteksten]

Er i tvil om kva slags stil som høver best i denne artikkelen. Har eksperimentert med to ulike stilartar, ein for «Menneskedrivne farkostar» og ein annan (den gamle) for «Trekkdyrkjøretøy», «Motorkjøretøy» og så vidare. Det er kanskje ikkje så godt å sjå kva som er best før det kjem litt meir tekst, men her er det rom for diskusjon. --Sigmundg 22. april 2011 kl. 18:57 (CEST)