Diskusjon:Finnafjorden

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

No heiter vel garden Finden, sjølv om Statens Kartverk (noko merkeleg) har bestemt at staden skal heite Finnen. --Bep 21:00, 2 mars 2008 (CET)

Det er godt mogeleg. Eg hadde ikkje noko anna enn kartverket å støtte meg til (dvs eg rekna med det var riktig). Eg har sett dei har ein del andre namn som var litt uventa, spesielt namngjevinga deira av øyar. Halsnøy finns t.d. ikkje i det heile tatt hos kartverket. Dei har kalla ho Halsnøya (som kanskje er eit riktig alternativt namn). Nesten alle øyar er på forma -øya, øyna eller øyni. --Frokor 21:09, 2 mars 2008 (CET)
Dersom Statens kartverk har bestemt at namnet skal vere Finnen, må vi vel gå ut frå at det er rett. Rygh gjer greie for ñamnet i Norske Gaarnavne. Vi skal ha gode grunnar om vi skal fråvike offisiell norsk rettskriving. - Knut 21:21, 2 mars 2008 (CET)
Statens kartverk har bestemt at staden heiter Finnen, og det er greitt for meg (mange protesterer, men det er ein annan diskusjon). Men garden heiter Finden gard ([1]). Rygh viser også til at dette namnet har utvikla seg over tid, og mi meining er at det er det sist etablerte namnet som bør gjelde for denne typen familiebedrifter. --Bep 18:42, 3 mars 2008 (CET)