Diskusjon:Janove Ottesen

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Hej. Jag är svensk. Varför låter det som danska när han sjunger?

Grunnen er kanskje i at han snakkar ein av vestlandske dialektar som har skarre-R som blant skandinaviske språk opptrer hovudsakleg i dansk, men ogso i sørlegaste svenske dialektar. Om du er litt meir merksam, vil du sikkert notere at ordforrådet i songane til Kaisers Orchestra minnar heller om svensk enn om dansk. Det siste kan du og leggje merke til i nynorske tekstar. :) --Michalite (diskusjon) 30. mai 2014 kl. 00:51 (CEST)

Tack för svar.

Jag har börjat lyssna på Kaizer orkestra och gillar dom :) Orförrådet är inte svårt för mig. Men det är inte "Fleksnes-norska" han sjunger ...

Talet på dialektar i Noreg og kanskje fyrst og framst no prejudice-politikken mot dei har gjort at det korleis ein snakkar er ein viktig del av den norske nasjonale identiteten. Difor læt nordmenn ganske forskjellig her og der og stundom har problem med gjensidig forståing sjølv :) Fleksnes-skodespelarane var jo alle frå Oslo-området, medan Ottesen kjem frå Rogaland, langt vest for hovudstaden. Difor er dialektskilnaden veldig stor. --Michalite (diskusjon) 30. mai 2014 kl. 01:40 (CEST)