Diskusjon:Den demokratiske republikken Kongo

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
(Omdirigert frå Diskusjon:Kongo)
Hopp til navigering Hopp til søk

Det er vanleg å bruka fullt namn på dette landet, altso Den demokratiske republikken Kongo, venteleg for å skilja det frå grannlelandet Kongo-Brazzaville. Sida bør ha den tittelen... --85.164.232.149 21. des. 2005 kl. 13:15 (UTC)

Kongo er kortnamnet til landet, sjå [1]. Viss vi skulle hatt fullt namn på landartiklane, måtte til dømes Noreg ha heitt Kongeriket Noreg. --EIRIK\diskusjon 21. des. 2005 kl. 13:23 (UTC)
Ser hva UD skriver på nettsiden sin, men tror ikke det er særlig gjennomtenkt. Fram til nylig het DRC Zaïre, Kongo ble benyttet for å betegne Kongo-Brazzaville. Josi 11. oktober 2010 kl. 15:37 (CEST)
Det har hittil vore tradisjon for å nytta kortformer. Det er ikkje meg imot å byta til offisielle former i titlane (kva elles har me offisielle former for?), men då bør det gjerast konsekvent, og ikkje berre for eitt land.
--Verdlanco\ordskifte 21. des. 2005 kl. 13:55 (UTC)
Men det som er med dette namnet, er at det vanlegvis er kalla Den demokratiske republikken Kongo, og eg trur ikkje det alltid er berre ironisk meint. Sjå berre at alle andre wikipediar, utan islandsk, esperanto og ein til (Som kallar det Kongo-Kinshasa), det eg finn, brukar fullt namn.
Samd med alle med unntak av Eirik og Verdlanco. Me MÅ bruke dette namnet sidan alle andre brukar det (med unntak av dei som kaller det Kongo-Kinshasa). Eg forbinder "Kongo" med Republikken Kongo. BCD 2. februar 2011 kl. 16:56 (CET)

Kongo omdirigering[endre wikiteksten]

Eg kan ikkje skjøna anna enn at sida Kongo må vera ei fleirtydingsside der ein kan velje mellom dei to Kongo-statane. Å la Kongo omdirigera hit, slik som det gjer no, er heilt urimeleg så lenge Republikken Kongo også eksisterer, og har hatt namnet Kongo samanhengande, mens DRK lenge gjekk rundt og heitte Zaire.--Barend 1. mars 2011 kl. 13:28 (CET)

Einig. Eg lager fleirtydingsside slik at ingen blir forvirra. --Ranveig 1. mars 2011 kl. 17:13 (CET)