Diskusjon:Liturgi

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

No står det: «Omgrepet blir særleg brukt om gudstenester innan kristendommen, men det er òg mogleg om å snakka om ein jødisk liturgi for synagogeseremoniar og ein muslimsk liturgi for den daglege bøna.» Dette stemmer ikkje — omgrepet er akkurat like brukande og like mykje i bruk i samband med jødedommen som i samband med kristendommen. Vi snakkar òg t.d. om karaittisk liturgi og samaritansk liturgi. Muslimsk liturgi veit eg for lite om til å uttala meg. Med beste helsing ein som driv og forskar på sefardisk liturgi. Olve 14. nov. 2005 kl. 03:57 (UTC)

Med "mest" meinte eg rett og slett kva "liturgi" som oftast viser til når ordet blir brukt på norsk; der er det naturleg nok kristne seremoniar ein viser til. Men eg har endra det til "først", som ikkje er tvetydig. -- Ranveig 14. nov. 2005 kl. 17:10 (UTC)

Død lenke[endre wikiteksten]

Under automatisk robotkøyring blei det oppdaga at følgjande eksterne lenke var øydelagt. Gjer vel og sjekk om lenka faktisk er øydelagt, og fiks eller fjern ho om så er tilfelle. Les meir…


Denne nettsida er lagra i Internet Archive. Vurder om lenka kan endrast til å peike til éin av de arkiverte versjonane: [1]. BepBot 25. august 2008 kl. 00:00 (CEST)

[daud lenkje]