Diskusjon:Mixed martial arts

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Hva namn skal artikkelen ha?[endre wikiteksten]

(Flytta frå Brukardiskusjon:Tannkrem)

Eg trur at Kampsporten MMA er det beste namnet.

Den danske siden heter MMA. Den norske siden het MMA, men ble endra utafor diskusjonssida.

(Frå den norske diskusjonen, 4. sep 2009 kl. 23:10 :

«Endring av navn på artikkelen, til MMA-kampsport : Egentlig burde artikkelen «MMA» være en disambiguation-artikkel. Som på engelsk og svensk wp. «MMA» er et begrep for de som allerede er noe kjent med sporten. «MMA-kampsport» er et begrep som flere forstår,umiddelbart. 81.191.68.213 )»


Synspunktet er som snytt ut av nasen min. Hvis «Kampsporten MMA» ikkje er bra nok,
så er «MMA(kampsport)» mitt andre val. Og MMA-kampsport mitt tredje val.

(Den norske mesteren fra ADCC (combat wrestling) seier ikkje «mixed martil arts»). --Torbjorn Jaktlykt 3. februar 2010 kl. 00:42 (CET)

Poenget er ikkje kva folk seier, men kva det heiter. MMA-kampsport er ikkje eit omgrep i det heile, så det kan artikkelen ikkje heita så lenge det finst eit reelt namn på kampsporten. Det heiter Mixed martial arts. Mixed martial arts er eit reelt oppslagsord og eit omgrep som faktisk vert brukt (6590 norske google-treff), og MMA er berre ei forkorting for dette. Viss du ser på alle andre Wikipedia-utgåver, vil du sjå at dei har heile namnet som artikkelnamn. Hadde MMA vore eit eintydig omgrep, ville det ha vore mykje betre å kalla artikkelen MMA, men det er det altså ikkje. Difor flyttar eg no artikkelen til det som kampsporten heiter, og forventar at han får liggja der fram til kampsporten får eit anna namn som vert meir brukt.
Og ja, MMA-kampsport og liknande variantar gjev meining for mange. Men for folk som ikkje driv med kampsport, gjer det ikkje nødvendigvis det. Det kan tenkjast at folk som ikkje driv med kampsport òg lurer på kva dette er for noko. Då må eit leksikon ha verkelege omgrep og forklaringar av kva dei tyder.
Viktigast av alt er at det er vidarekoplingar frå alle desse variantane du nemner.
Kor er resten av denne diskusjonen? Sida er oppretta med kommentar om at namnet er grunngjeve på diskusjonssida mi. Men kvifor trengst det grunngjeving når det ikkje går an å finna den opphavlege diskusjonen? --Tannkrem 14. april 2010 kl. 12:42 (CEST)

"MMA er difor ikkje tillate i Noreg."[endre wikiteksten]

Det fins ikke forbud mot Kampsporten MMA (eller mixed martial arts) i Norge (pr. 2018).
Er det noen her som kan henvise til relevante, notable og selvstendige referanser som taler min påstand i mot?
Samtidig er det ikke en menneskerett (i Norge) å få arrangere MMA-kamper eller kamper i proffboksing;
Å arrangere slikt er mere komplisert enn for ekspempel å skaffe en "mobil skjenkeløyve", kan man si. Sju hav (diskusjon) 25. juli 2018 kl. 17:42 (CEST)

Årstallet da forbudet mot proffboksing kom, er ikke hemmelig - men årstallet da MMA ... forbudt ?[endre wikiteksten]

Det finnes ikke et "hemmelig årstall da ... MMA ... forbud/forbudt", kan en hevde
Verken før eller etter proffboksing-forbudet, eller "det nylige" proffboksing fri-sleppet", kan en hevde. Sju hav (diskusjon) 25. juli 2018 kl. 22:27 (CEST)

Stevner i Noreg. Og Noregsmeisterskap heldt utanfor Noreg[endre wikiteksten]

Media hevda for noen år siden at det var et MMA-stevne på Vulkan (eller en av bygningene på Vulkan-tomta).
At det heller var et Shootfighting-stevne, er minst like sannsynlig, kan man hevde. Sju hav (diskusjon) 25. juli 2018 kl. 22:34 (CEST)