Diskusjon:Pashto

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

alt det som står er ikke rektig nok til å stole på . Pashto er et selvstendig gren av et Indo europeiske språk som kan knyttes med Norøst Arianske grenen av språk familie treen. Det er stor forskjell mellom Iransk og Ariansk . Iransk knyttes til alt som tilhører landet Iran , men Ariansk knyttes og kan antas som et arv av det gamle Ariatiske 12 stammer som en hver stamme hadde sitt eget språk ,tradisjon og religion.

Det som er nå språk familie (Iransk) det er antok i Literatur seminaret i 1954 . og da var det Iranere som deltok istedenfor Afghanere og de representerte Afghanistan uten noe debatt med afghanske literatur samffunet. det må gjenvurderes gjennom et nytt debat mellom verdens største filolog og antropologene . alle landene må ha en akademisk representant .

det er informasjonen fra boken som ble skrevet av en Afghanske filologen som har skrevet hundreviss av artikler og har hatt kontakt med verdens bekjente språk analytikerne og filologene. bøkene som er enige om det øverste sitatet er disse : Pashto and Pashtoons in the light of Arianian philology (skrevet av : Dr. M.A. Ziar) 2000 Pakhtana (Dr. Habibulah tegai) An Etymological Vocabulary of Pashto ( skrevet av : Proffesor Georg Morgenstjerne )1927

Georg Morgenstjerne er en norsk kjente Philolog og orientalist . Han har funnet en del Pasjto og norske språk likheter , blant annet Pasjto grammatikk har like mye prinsipper som norsk og pronommenene, artiklene , bestemt ubestemt form er likt. mange ord som betyr samme og har samme utalelser til dømmes :

Pasjto Norsk Mening

LATT LATT EN SOM ER SLØRVETE / GIDD IKKE NOE

MÅR MOR MORA(MAMA)

LÅR LJU GRESS KLEPPER GJENSTAND

PLAR/BABA FAR PAPPA

BAZAR BASAR MANGFOLDIG SALGSSTED

OGSÅ VIDERE ....