Diskusjon:Røde Kors

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Om skrivemåten på namnet, Nilsen er pressekontakt i Røde Kors:



Nei, det er nå vedtatt at Røde Kors også kan brukes i nynorsk sammenheng.

Mvh Anne D. Nilsen

Fra: Kjetil Lenes
Sendt: 5. juni 2007 15:05
Til: Anne Nilsen
Emne: Nynorsk namn


I samband med ein artikkel er det kome opp eit spørsmål: Brukar de ein nynorsk skrivemåte av det norske namnet dykkar?

Kva dette seier om språk-kjensla i organisasjonen lar eg stå ukommentert. --Ekko 11:49, 6 juni 2007 (CEST)

Men "Raudekrossen" er jo alt innarbeidd..? Faktisk er det så innarbeidd at Språkrådet meiner at Raudekrossen har vedteke det[1]. Eg har aldri høyrt at nokon har skrive Røde Kors på nynorsk, det ser heilt kunstig ut for meg.
Men når det står "kan", meiner dei då at dei har eit nynorsk namn, men har vedteke å ikkje bruka det? --Tannkrem 12:51, 6 juni 2007 (CEST)
Så innarbeidd som "Raudekrossen" er i nynorsk-verda, er det for meg sjølvsagt at det må nyttast her. --Andreasv 13:13, 6 juni 2007 (CEST)
Men me kan da ikkje gje organisasjonen eit namn han sjølv ikkje vil ha? --Ekko 13:37, 6 juni 2007 (CEST)
Det er jo ikkje Wikipedia som har gjeve dei namnet Raudekrossen, det er jo eit namn som har vorte brukt i alle år. Men nei, me bør ikkje bruka eit uoffisielt namn i ei artikkeloverskrift for ein norsk organisasjon. --Tannkrem 14:02, 6 juni 2007 (CEST)

Jeg ser dette har vært diskutert før, men artikkelen er jo nå inkonsistent. Tittelen er Røde Kors, mens artikkelteksten ikke bruker dette navnet, men sier at organisasjonen vanligvis blir kalt Raudekrossen. Enten bør man vel flytte til Raudekrossen, eller så bør det stå Røde Kors i artikkelteksten. (hvis det er riktig at organisasjonen vanligvis blir kalt Raudekrossen må den vel flyttes til den tittelen?) Jonolavc 11. august 2009 kl. 11:40 (CEST)[svar]

Kva skal organisasjonen heite?!!![endre wikiteksten]

Røde kors heiter Raudekrossen på nynorsk, på line med FN som vert SN. Kvifor er dette så vanskeleg då?! Lars Ola Eide 10. februar 2010 kl. 14:59 (CET)[svar]