Diskusjon:Ra i glasiologi

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Ra eller ra?[endre wikiteksten]

Ra er eit fellesnamn både på nynorsk og bokmål. [1] -- Olve 13. feb 2005 kl. 0121 (UTC)

Hmm. Det var nytt for meg. Ser at det kommer fra norrønt og at det ikke må være morenerygg, men kan være generell åsrygg. Jeg studerer naturgeografi (og morener er ikke geologi, men naturgeografi) og her har vi alltid lært at Ra er navnet på den store endemorena som går på hver side av Oslofjorden. Stedsnavnet Ra ligger på Raet, like ved Høgskolen i Vestfold. Derfor har jeg trudd at Raet har blitt kalt opp etter stedet Ra. Nå ser jeg at Råde også kommer av ra, så jeg skal justere teksten litt. --Kristian André 13. feb 2005 kl. 0147 (UTC)

Framlegg om nytt namn[endre wikiteksten]

For å unngå den kronglete parentesen kan me kanskje kalla artikkelen geologisk ra? -- Ranveig 30. mai 2006 kl. 17:16 (UTC)

I flygje kommentaren ovanfor er dette ikkje geologi, men naturgeografi "morener er ikke geologi, men naturgeografi". Vert det då naturgeografisk Ra? --Gunnernett 31. mai 2006 kl. 07:44 (UTC)
Kva med landskapsforma ra? -- Olve 31. mai 2006 kl. 14:18 (UTC)
Er alle einige om at parentesar er kronglete? Personleg meiner eg ein parentes er mindre kronglete enn ordsamansetningar som landskapsforma ra eller naturgeografisk ra. (Barend 31. mai 2006 kl. 14:32 (UTC))
Me er vel ikkje akkurat kjende for å oppnå konsensus her, men skildrande ord føre i staden for parentes er i det minste noko me har diskutert oss fram til og innført. Det er fleire grunnar til at parentes er eit dårleg val -- mellom anna er det ikkje god norsk, og me vil jo helst ha artikkeloverskriftene på norsk.
Elles er det ein fordel å gjera skildringsordet kortast mogleg. Kan me godtaka formasjonen ra? -- Ranveig 1. juni 2006 kl. 10:06 (UTC)

referansar (potensielle)[endre wikiteksten]