Diskusjon:Sardinia

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg stusser litt på et par ting i en ellers fin artikkel:

Så vidt meg bekjent, er det ikke lenger bergverksdrift på Sardinia (selv om øya er en opplevelse i industriell bergverksarkeologi) Ved landsbyen Furtei ble det brutt i fjellet etter gull fra 1987 til 2008, da anlegget gikk konkurs.

Sarderne kaller heller ikke Euro for Francu slik det omtales i artikkelen. Imidlertid ble det brukt "francu" om italienske Lire. Begrepet henger sammen med at Sardinia historisk har ligget under Savoia Piemonte (grensen til Frankrike), og da Napoleon trengte inn i norditalia og Torino, ble også Francu innført som myntenhet. Francu var inndelt i 10, ikke 12 slik de gamle sardiske liren var. Da man senere tok tilbake den sardiske liren, endret man inndelingen til 10.

Takk for finlesinga! Eg har gått gjennom og oppdatert det eg kunne. Artikkelen blei omsett frå engelsk i 2007. Sidan då har det heilt sikkert skjedd endringar, både på Sardinia og hjå oss. Me burde hatt fleire direkte kjelder i denne artikkelen... men elles er han ikkje så verst, nei. --Ranveig (diskusjon) 8. mars 2012 kl. 19:47 (CET)