Diskusjon:Sigd

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Spørsmål om formulering her: Det står om blad som inneheld silisiumoksyd ("metall"), og så står det i neste setning om steinreidskap. Eg har ikkje høyrt om sigdar laga av stein, den formuleringa må då vere noko upresis? -- 18:30, 2 oktober 2006 (UTC)s

Burde ikkje denne artikkelen ha eit meir nøytralt bilete av ein sigd? Det er sjølvsagt relevant å nemna at sigden vart nytta som eit komunistisk symbol, men slik det no står kan ein ved fyrste augekast få inntrykk av at artikkelen er henta frå eit sovjetisk propagandaskriv. Ville det ikkje vera betre å syna eit bilete av det sovjeiske flagget (som døme på bruk av sigd og hammar som symbol) i avsnittet "Som symbol"? Og eit bilete av ein verkeleg sigd i hovudartikkelen. Og kanskje eit bilete som syner praktisk bruk av sigd for å skjera korn, til dømes. Tyvärr har eg ikkje noko høveleg bilete med rett lisens, men kanskje andre veit om eit, eller to? Sigmundg, 9/10 2006.

Det er bare til å leite etter bilete på Commons:. Som regel har dei det ein er på utkikk etter. --Anders 21:09, 9 oktober 2006 (UTC)
Då har artikkelen fem bilete og kommunistsymbolet er berre eit av dei fire små. --EIRIK\diskusjon 21:26, 9 oktober 2006 (UTC)