Diskusjon:Utskriven meinig

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk

Hmm, er litt usikker på hvor riktig denne artikkelen er. Foreksempel har ikke menige i hæren tittel UM, det er det kunn marinen som oprerer med. Et alternativ kunne vært å flytte hele artikkelen til menig (siden hæren er størst :P). Forøverig bør andre ord for menig komme med også, kavaleriet har jo foreksempel "dragon". Profoss 20. mar 2005 kl. 1223 (UTC)

Eg er einig i at den ikkje er heilt bra foreløbig, det er berre å endre det du vil :) Men eg kom til å tenke på at (utskriven) meinig er graden i heile forsvaret medan artillerist, gast, flysoldat og liknande er meir "namn". Dei er i alle fall ikkje grader. Så eg lurer litt på å ta dei heilt ut og lage eigne side som for gast. Inge 20. mar 2005 kl. 1654 (UTC)

Nja, mitt inntrykk er at utskrevet menig er bare for sjøforsvaret. Mens hæren har menig og luftforsvaret har flysoldat, forøverig er kavaleriets dragon selvstendig grad, kavaleriet liker å være litt spesielle, rittmester istedet for kaptein, fløytesnor (som forøverig bæres på motsatt skulder enn resten), sort beret også videre. Artilerist, jeger og gardist er jeg litt mer tvilene til. Jeg kunne gjerne bidratt, men min nynorsk er langt under pari og ville mest sannsynligvis medført kjeppjaging for språklig mishandling :) Profoss 20. mar 2005 kl. 1811 (UTC)

No har eg sjekka litt. Du har rett når det gjeld flysoldat, meinig og sjølvsagt rittmeister, men ikkje dragon i følgje plansjen over norske gradar frå forsvaret. Sjå her Inge 20. mar 2005 kl. 1826 (UTC)

Den plansjen jeg hadde på kontoret da jeg var inne :), nytt for meg at dragon ikke er "offisielt", men det kan nok sikkert stemme. Profoss 20. mar 2005 kl. 1906 (UTC)
Det er vel det som er litt spesielt. At dei er offisielle nemningar på soldatane, men ikkje grader.Sånn er det i alle fall med gast. Ein soldat i marinen heiter gast, men har graden UM eller ULM. Eg er ganske sikker på at dette er tilfellet med dei andre òg. Inge 20. mar 2005 kl. 1915 (UTC)