Francisco Costa

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Costinha

Francisco José Rodrigues da Costa (fødd 1. desember 1974), kjend som Costinha, er ein portugisisk fotballspelar frå Lisboa. Han var med å vinne UEFA-cupen 2003 og Meisterligaen 2004 for FC Porto. I Fotball-EM 2004 spelte han på Portugals lag som tapte finalen 0-1 mot Hellas. Costinha var ein taklingssterk defensiv midtbanespelar.

Klubbspel[endre | endre wikiteksten]

Costinha var aktiv i lågare divisjonar i det portugisiske seriesystemet til 1997. Han fekk då kontrakt med den franske storklubben AS Monaco og spelte i fransk fotball til 2001, med siger i seriemeisterskapen 2000 som høgdepunkt. Etter å ha vorte overført til FC Porto fekk Costinha vere med på fleire suksessrike sesongar. Våren 2003 deltok han då Porto slo skotske Celtic med 3-2 i UEFA-cupfinalen, samstundes som han og klubben hans sigra i såvel serien og den nasjonale cupmeisterskapen. Eit år seinare forsvarte Porto seriemeisterskapen, før suksessen toppa seg med meisterligatriumf i Gelsenkirchen, der hans tidlegare klubb Monaco vart påført eit 3-0-tap. Sommaren 2005 gjekk turen til Dynamo Moskva, der Costinha gjorde ein dårleg figur. I 2006/07 var han i teneste hos Atlético Madrid. Perioden 2007-10 var han solid plassert mellom reservane i italienske Atalanta.

Landslagsspel[endre | endre wikiteksten]

Costinha deltok i 53 landskampar for Portugal i temmeleg nøyaktig åtte år frå oktober 1996. Han spelte for landslaget både under EM 2000 i Nederland og Belgia, EM i fotball 2004 i heimlandet og i VM i fotball 2006 i Tyskland. Under europameisterskapen på heimebane tok Portugal seg til finalekamp mot Hellas. I ein sjansefattig finale skåra Hellas det einaste målet, dermed måtte Costinha og lagkameratane nøye seg med sølvmedaljar.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]