Horseshoe Island

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Gå til: navigering, søk
Koordinatar: 67°51′S 67°12′W
Horseshoe Island
øy
none  Base Y (Marguerite Bay) på Horseshoe Island
Base Y (Marguerite Bay) på Horseshoe Island
Land Flag of Antarctica.svg Antarktis
koordinatar 67°51′S 67°12′W
Lengd 10,5 km
Breidde 5,5 km
Horseshoe Island is located in Antarktis
Horseshoe Island (Antarktis)

Horseshoe Island er ei øy som dekkjer det meste av innløpet til Square Bay, langs vestkysten av Graham Land i Antarktis. Ho vart oppdaga og namngjeven av British Graham Land Expedition under Rymill som kartla området både på bakken og frå lufta i 1936–37. Namnet syner til ein hesteskoforma fjellrygg på øya med toppar på 600 til 900 meter over havet.[1]

Base Y[endre | endre wikiteksten]

Base Y (Marguerite Bay) vart etablert på Horseshoe Island av Falkland Islands Dependencies Survey i 1955. Han var i kontinuerlig bruk frå 11. mars 1955 fram til han vart nedlagd 21. august 1960 og mannskapa overført til Base E på Stonington Island. Stasjonen vart nytta i samband med topografiske og geologiske undersøkingar, i tillegg til for meteorologiske observasjoner.[2] Anlegget er verneverdig som ein relativt uendra og fullstendig utstyrt britisk forskingsstasjon, og står oppført på Antarktistraktaten si liste over historiske stader og kulturminne i Antarktis.

Sjå òg[endre | endre wikiteksten]

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]

Commons-logo.svg Commons har multimedia som gjeld: Horseshoe Island

 Denne artikkelen inneheld stoff som er offentleg eige frå United States Geological Survey-artikkelen «Horseshoe Island» (innhald frå Geographic Names Information System).