I Believe (1953)

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
«I Believe»
Låtskrivar Ervin Drake
Irvin Graham
Jimmy Shirl
Al Stillman
Publisert 1953
Innspelt av Frankie Laine, Perry Como, Elvis Presley, Patti Labelle & The Bluebelles, The Bachelors, LeAnn Rimes

«I Believe» er ein popsong skriven av Ervin Drake, Irvin Graham, Jimmy Shirl og Al Stillman i 1953.

«I Believe» vart bestilt og introdusert av Jane FromanTV-programmet hennar, og vart den første hitsongen som vart introdusert på V. Froman var plaga av at Koreakrigen oppstod i 1952, så kort tid etter den andre verdskrigen, og bad Drake, Graham, Shirl og Stillman om å skrive ein song som kunne tilby folket håp og tru. I tillegg til Froman , har «I Believe» blitt spelt inn av mange andre artistar.

Frankie Laine-versjonen låg 18 veker på toppen av UK Singles Chart.[1] Laine fekk òg suksess med sin versjon i USA, der han låg tre veker på andreplassen.

Innspelingar[endre | endre wikiteksten]

Det er òg laga fleire instrumentale versjonar:

Songen er omsett i to versjonar på dansk. Den eine vart omsett av Helge Hampe, kalla «Tak for alt» og spelt inn av Gustav Winckler i 1953, og av Jes Halding som «Det er min tro» spelt inn av Otto Brandenburg i 1977. Ein versjon på fransk, kalla «Je crois en toi» av Jean Broussolle og spelt inn av Les compagnons de la chanson i 1956. Ein versjon på italiensk av Gian Carlo Testoni, kalla «Credo» vart spelt inn av Nada i 1970.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

  1. Rice, Jo (1982). The Guinness Book of 500 Number One Hits (1st utg.). Enfield, Middlesex: Guinness Superlatives Ltd. s. 9. ISBN 0-85112-250-7.