Kfar Haruv

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Kfar Haruv
כְּפַר חָרוּב
kibbutz
Kfarharuv3004.JPG
Region Golanhøgdene
Distrikt Nord distrikt
Kommune Golan regionale kommune
Koordinatar 32°45′45″N 35°39′49″E
Folketal 306 (2006)
Grunnlagd 1974
 - Grunnlagd av Hashomer Hatzair-medlemmar
Tilhøyrsle Kibbutzrørsla
Map
Kfar Haruv
32°45′45″ N 35°39′49″ E
Israel location map with stripes.svg
Locator Red.svg
Wikimedia Commons: Kfar Haruv

Kfar Haruv (hebraisk כְּפַר חָרוּב, tyder 'jhannesbrødtrelandsbyen') er ei israelsk busetjing, ein kibbutz, som ligg sør i Golanhøgdene. Han høyrer til Kibbutzrørsla og Golan regionale kommune. Det internasjonale samfunnet reknar israelske busetjingar i Golanhøgdene som ulovlege etter folkeretten, men dei israelske styresmaktene motset seg dette.[1]

Geografi[endre | endre wikiteksten]

Kibbutzen ligg på kanten av ei klippe, 315 meter over havet, kring 525 meter over Genesaretsjøen) som ligg 2 km mot vest.

Historie[endre | endre wikiteksten]

Busetjinga vart grunnlagd i 1973 og tok namnet frå ein arabisk landsby som hadde lege der tidlegare, Kafr Hareb. Denne var visstnok igjen kalla opp etter landsbyen Haruva som låg i området i Talmud-tida. Innbyggjarane slo seg først ned i leiren Afik, og flytta til den noverande plasseringa (ein syrisk militærbase med utsyn over Ein Gev og HaOn) i 1974. Det var den sekstande israelsk busetjinga som vart grunnlagd i Golanhøgdene og medlemmane var israelarar og emigrantar frå USA. I 2011 var folketalet 400 innbyggjarar. 90 av dei budde då i eit nabolag som var nybygd i 2004.

Økonomi[endre | endre wikiteksten]

Den viktigaste arbeidsgjevaren for busetjinga er fabrikken A.R.I. som produserer hydraulisk utstyr. Busetjinga driv òg jordbruk, og haustar mandlar, avokado, nektarinar og fersken.

Sjå òg[endre | endre wikiteksten]

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

  1. «The Geneva Convention». BBC. 10. desember 2009.