Maldiskusjon:Kristendom

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Bruk av malen[endre wikiteksten]

Dette er ein mal bygd opp etter lego-prinsippet. Ein kan ta i bruk heile malen eller velja ut dei emna som passar. Skriv ein til dømes om noko som har med kristne skrifter å gjera, kan ein laga ein mal som dette:

Kristendommen
Icthys-symbolet
Skrifter

Bibelen: GT/NT
katekisme | salmebok

Koden ser slik ut:
{{kristendom topp}}
{{kristendom skrifter}}
{{sluttboks}}
>

Heile malen, slik han blir brukt og ser ut i mal:kristendom, inneheld desse byggeblokkene:


{{kristendom topp}}
{{kristendom treeininga}}
{{kristendom skrifter}}
{{kristendom utøving}}
{{kristendom retningar}}
{{kristendom livssyklus}}
{{kristendom merkedagar}}
{{kristendom personar}}
{{kristendom geistlege}}
{{abrahamittiske religionar}}
{{sluttboks}}

Venstrestilling av malen[endre wikiteksten]

Det ser ut til å gå fint å ha malen på venstre. Då blir det mellom anna enklare å leggja inn bilde, Wikimedia er jo mest "programmert" til å ha desse på høgre side. Er det nokon som har noko imot å generelt flytta slike lange malar til venstre? -- Ranveig 14. juli 2005 kl. 20:37 (UTC)

Eg ser absolutt fordelen med dette frå ein praktisk synsvinkel. Samtidig blir det etter mitt syn litt for dominerande å ha stor navigasjonsmal på venstresida, i den mest «aktive» delen av tradisjonelle sider... Kva med å halde på venstrestillinga av kristendomsmalen ei tid, men late dei andre vera? Da får vi tid til å lukte litt på alternativa og sjå kva som faktisk fungerer når vi får områdd oss litt? :) Olve 14. juli 2005 kl. 20:46 (UTC)
Det kan me absolutt gjera! Eg tenkte bare eg skulle høyra om det var store protestar før eg byrja storstilt tilpassing av artiklar som inneheldt denne malen. -- Ranveig 14. juli 2005 kl. 21:05 (UTC)
Om du gjer om alle kristendomsartiklane (og dei er jo ikkje så mange enno — men Jarle har sagt at han truleg vil gå laus på dette emnet), så er det fint — da får vi eit skikkeleg samanlikningsgrunnlag.
Ein annan ting som kan vera verdt å tenkje på er å «arkivere eit insekt» (file a bug ;-) ) på problemet med at venstrestilte bilde ikkje kjem under kvarandre slik det «burde» gjera. -- Olve 14. juli 2005 kl. 21:11 (UTC)

Redigering av malen[endre wikiteksten]

Eg får ikkje til å redigera malen, men kanskje nokon kan hjelpe meg? "Den heilage anden" er flytta til "Den heilage ande" (grunngjeving; sjå "flyttemelding"), kan nokon oppdatere dette i malen? Tusen takk! --Zalofigth 20:00, 11 januar 2007 (CET)