Matthias Buse

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Matthias Buse
Statsborgarskap Tyskland, Den tyske demokratiske republikken
Fødd 3. mars 1959
Zittau
Idrett skihopping
Yrke skihoppar

Matthias Buse (fødd 3. mars 1959) er ein tysk, tidlegare skihoppar frå Zittau i Sachsen, som representerte Aust-Tyskland. Han vart verdsmeister i normalbakken under VM 1978 i Lahti, og fekk sølvmedalje med Aust-Tyskland i laghopping under VM 1984 i Engelberg.

Aktiv[endre | endre wikiteksten]

Buse debuterte i den tysk-austerrikske hoppveka i romjula 1976, utan å markere seg. Han kom tilbake til Oberstdorf nøyaktig eitt år seinare og gjekk heilt til topps i rennet. Buse hoppa godt også i dei andre hoppveke-tevlingane og kom på andreplass samanlagt, men var langt bakom vinnaren, Kari Ylianttila frå Finland. I ski-VM i Lahti same sesongen vann Buse rennet i normalbakken og vart nummer fire i storbakken. Buse deltok også i hoppveka 1978/79 og vart som best nummer fem i Garmisch-Partenkirchen.

Buse kom på sjetteplass i hoppvekerennet i Bischofshofen i 1981, og vart samanlagt nummer åtte i hoppveka 1980/81. I 1982-sesongen kom han på tredjeplass i eit verdscuprenn i Sapporo. Han vart nummer sju i storbakken, Holmenkollbakken, i ski-VM 1982 og nummer 13 i normalbakken. Under Vinter-OL 1984 i Sarajevo vart han nummer 21 i storbakken. Buse avslutta med å vinne ein sølvmedalje i lag med Ulf Findeisen, Klaus Ostwald og Jens Weissflog under ski-VM 1984 i Engelberg.

Han la opp i 1984.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]