Oliver Solberg

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Oliver Solberg


Statsborgarskap Sverige
Fødd 23. september 2001 (22 år)
Fredrikstad
Idrett rallycross, rally

Oliver Solberg (fødd 23. september 2001 i Fredrikstad) er ein svensk motorsportutøvar som konkurrere i rally og rallycross under svensk lisens. Solberg er son av den norske motorsport-utøvaren Petter Solberg og den svenske kona hans, tidlegare rallyførar Pernilla Solberg (f. Walfridsson). Han er fødd i Noreg og oppheldt seg dei første åra av livet i Monaco. Sidan 2009 har han budd i Mitandersfors i Sverige og er svensk statsborgar.

Grunna sin unge alder køyrde Solberg på latvisk lisens. Latvia har mindre aldersgrense enn det Norge har for både rally og rallycross, mens ein i Sverige kan køyre rally frå 16 år men ikkje i like motorsterke bilar som det blir tillatt i Latvia. 22. april 2017 var 15 år gamle Solberg yngste deltakar nokosinne i klassen Supercar i RallyX Nordic-serien. Solberg enda på ein tredjeplass. Bilen som han køyrde var ein Citroën DS3 lånt av faren Petter Solberg. Hausten 2017 begynte han på den franske racingskula Le Monde i Le Mans.

Solberg er frå og med 2017 med i det svenske juniorlandslaget for rally. I 2019 deltok han i det amerikanske rallymesterskapet for Subaru Motorsports der han køyrde 6 av totalt 9 rundar. Han vann 3 av disse og tok dermed 3. plassen totalt bak Subarus førsteførar David Higgins og Barry McKenna (McKenna Motorsports). I 2019 laget Daniel Fahre-dokumentaren Born2Drive om Solberg og i 2020 var han med i TV-serien Team Solberg som gjekk på TVNorge.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]