Question

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Question
av The Moody Blues
frå albumet A Question of Balance
B-side

«Candle of Life»

Utgjeve 24. april 1970
Innspelt 25. desember 1969 - 24. januar 1970
Sjanger Progressiv rock
Lengd 5:44 (album)
4:55 (singel)
Selskap Threshold Records
Låtskrivar(ar) Justin Hayward
Produsent Tony Clarke
The Moody Blues-kronologi
«Watching and Waiting»
(1969)
Question «The Story in Your Eyes»
(1971)


«Question» er ein song frå 1970 av det engelske progrockbandet The Moody Blues. Han vart skriven av gitarist Justin Hayward, som syng solovokal på songen. «Question» vart gjeven ut på singel i april 1970, og seinare på albumet A Question of Balance.

Opphavleg heitte songen òg «A Question of Balance», men tittelen vart forkorta til «Question». Songen var politisk ladd og omhandla Vietnamkrigen.

På denne tida var «Question» ei enkel innspeling for Moody Blues. Det førre albumet deira, To Our Children's Children's Children, hadde songar med så mange forskjellige lydar og dobbeltspor at det ikkje var mogeleg å framføre songane på konsertar. På grunn av dette vart «Question» spelt inn i eitt enkelt opptak, utan å legge på ekstraspor i etterkant, slik at songen kunne framførast live.

Singelen hadde «Candle of Life» som B-side, som var frå det førre albumet til Moody Blues, To Our Children's Children's Children.

«Question» er ein av dei mest populære songane til Moody Blues, og har vore med på nesten alle samle- og live-albuma deira. I tillegg er songen vorten gjeninnspelt (saman med «Isn't Life Strange») i studio med London Symphony Orchestra, som allereie hadde laga ein orkesterversjon av han 1978) til Greatest Hits av The Moody Blues frå 1988.

Marillion-songaren Fish laga ein coverversjon av songen, vald ut som ein av dei personlege favorittane hans, til albumet Songs from the Mirror frå 1993.[1]

Medverkande[endre | endre wikiteksten]

Lister[endre | endre wikiteksten]

År Liste Plassering
1970 UK Singles Chart 2
Billboard Hot 100 21

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

  1. Mawer, Sharon. «Songs from the Mirror». AllMusic. Henta 27. august 2015. 

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]