Rok Benkovič

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Rok Benkovič

Rok Benkovič at Holmenkollen 2005.jpg

Statsborgarskap Slovenia
Fødd 20. mars 1986
Ljubljana
Idrett skihopping
Yrke skihoppar

Rok Benkovič (fødd 20. mars 1986) er ein slovensk tidlegare skihoppar frå Ljubljana. Han vart i 2005 verdsmeister i normalbakken i Oberstdorf.

Aktiv[endre | endre wikiteksten]

Benkovič debuterte i verdscupen i skihopping i desember 2001. Han fekk sølv i junior-VM i Sollefteå i Sverige i 2003, knappe tre poeng bakom Thomas Morgenstern frå Austerrike.

Før verdsmeisterskapen på ski i Oberstdorf i 2005 hadde Benkovič aldri vore betre enn nummer fem i verdscupen. I normalbakken i Oberstdorf slo han til med eit kjempehopp på 101 meter i fyrste omgang, og etter 91 m i andre omgang vart han verdsmeister med nokså klar margin i ei tevling som elles var svært jamn. Dagen etter var han med å sikre ein bronsemedalje for Slovenia i laghopping i same bakken, saman med Primož Peterka, Jure Bogataj og Jernej Damjan. Seinare i meisterskapen kom Benkovič på femteplass i storbakkennet.

Etter verdsmeisterskapen hevda Benkovič seg godt i hoppbakken resten av 2005-sesongen, men utan å kome på sigerspallen. I 2005/06-sesongen vart han derimot sjeldan lagt merke til, ein einsleg åttandeplass var hans beste resultat. Sesongen deretter, i 2006/07, hadde han ein 18. plass som beste prestasjon og la så opp som skihoppar ved sesongslutt.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]