Rok Benkovič

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Rok Benkovič

Rok Benkovič at Holmenkollen 2005.jpg

Statsborgarskap Slovenia
Fødd 20. mars 1986 (37 år)
Ljubljana
Idrett skihopping
Tok del i

Vinter-OL 2006

Utmerkingar

Bloudek-prisen

Rok Benkovič (fødd 20. mars 1986) er ein slovensk tidlegare skihoppar frå Ljubljana. Han vart i 2005 verdsmeister i normalbakken i Oberstdorf.

Aktiv[endre | endre wikiteksten]

Benkovič debuterte i verdscupen i skihopping i desember 2001. Han fekk sølv i junior-VM i Sollefteå i Sverige i 2003, knappe tre poeng bakom Thomas Morgenstern frå Austerrike.

Før verdsmeisterskapen på ski i Oberstdorf i 2005 hadde Benkovič aldri vore betre enn nummer fem i verdscupen. I normalbakken i Oberstdorf slo han til med eit kjempehopp på 101 meter i fyrste omgang, og etter 91 m i andre omgang vart han verdsmeister med nokså klar margin i ei tevling som elles var svært jamn. Dagen etter var han med å sikre ein bronsemedalje for Slovenia i laghopping i same bakken, saman med Primož Peterka, Jure Bogataj og Jernej Damjan. Seinare i meisterskapen kom Benkovič på femteplass i storbakkennet.

Etter verdsmeisterskapen hevda Benkovič seg godt i hoppbakken resten av 2005-sesongen, men utan å kome på sigerspallen. I 2005/06-sesongen vart han derimot sjeldan lagt merke til, ein einsleg åttandeplass var hans beste resultat. Sesongen deretter, i 2006/07, hadde han ein 18. plass som beste prestasjon og la så opp som skihoppar ved sesongslutt.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]