Shelter from the Storm

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Shelter from the Storm
Song av Bob Dylan
frå albumet Blood on the Tracks
Utgjeve Januar 1975
Innspelt 17. september 1974
Sjanger Folkrock
Lengd 5:02
Selskap Columbia
Låtskrivar(ar) Bob Dylan
Produsent Bob Dylan

«Shelter from the Storm» er ein song av Bob Dylan, spelt inn 17. september 1974, og gjeve ut på det 15. studioalbumet hans Blood on the Tracks i 1975.

Det første opptaket av songen, frå den same innspelingsdagen som resulterte i albumversjonen, kom ut på filmmusikkalbumet til Jerry Maguire i 1996. Det same opptaket vart òg gjeven ut på The Best of Bob Dylan året etter. Alle innspelingane av «Shelter from the Storm» kom ut i 2018 på luksusutgåva av The Bootleg Series Vol. 14: More Blood, More Tracks, og det andre opptaket vart òg gjeven ut på den enkle CD- og den doble vinylutgåva.[1]

I lag med «Tangled Up in Blue», var «Shelter from the Storm» ein av to songar frå Blood on the Tracks som var med på samleplata The Essential Bob Dylan i 2000. «Shelter from the Storm» finst òg på to konsertalbum av Dylan — Hard Rain (frå ein konsert i mai 1976) og At Budokan (frå ei konsert i februar 1978).

I popkulturen[endre | endre wikiteksten]

I tillegg til Jerry Maguire vart «Shelter from the Storm» òg nytta i filmen Warm Bodies i 2013, og under rulleteksten til filmen St. Vincent i 2014 og i 2015 i filmen Steve Jobs.

Andre versjonar[endre | endre wikiteksten]

Norske versjonar[endre | endre wikiteksten]

Håvard Rem skreiv ein norsk tekst til songen kalla «Æ ska gi dæ fred». Denne vart framført av Åge Aleksandersen på albumet Fredløs - Dylan på norsk i 1997.

Tom Roger Aadland skreiv ein nynorsk tekst til songen kalla «Til stormen dreg forbi» for albumet Blod i spora i 2009.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]