Surprise av Paul Simon

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Surprise
Studioalbum av Paul Simon
Utgjeve 9. mai 2006
Innspelt 2005–2006
Sjanger Rock
Lengd 45:16
Selskap Warner Bros.
Produsent Paul Simon
Kritikk
Paul Simon-kronologi
You're the One
2000
Surprise The Essential Paul Simon
2007


Surprise er det ellevte studioalbumet til Paul Simon og det kom ut i mai 2006.

Etter å ha hatt noko suksess med You're the One i 2000, som han vart nominert til Grammy-prisen for «Årets album» for, la han ut på turne, mellom anna i lag med Art Garfunkel som Simon & Garfunkel i 2003 og 2004. I 2004 starta Simon arbeidet det nye albumet og vart introdusert for produsenten Brian Eno.

Albumet vart spelt inn i London, New York og Nashville. Simon møtte først Brian Eno i London for å diskutere korleis dei skulle blande den elektroniske produksjonen til Eno med den akustiske gitaren til Simon.[1] Eno vart til slutt ikkje tilskriven som produsent, men for å ha skapt «lydlandskap». Simon var takksam for dette på albumet: «Å arbeide med Brian Eno opnar døra til ei ny verd med lydmessige mogelegheiter; samt at han er ein flott fyr å ha med seg i studio, eller i livet for den saks skuld. Eg hadde det verkeleg kjekt.»[2]

Surprise fekk positiv kritikk hos dei fleste kritikarane. Det fekk 78/100 på Metacritic, basert på 23 profesjonelle meldingar. Simon la ut på turne etter albumet kom ut for å gjere reklame for det. Albumet selde ganske godt og nådde 14. plass på den amerikanske albumlista, medan det i Storbritannia gjekk til fjerdeplass og i Noreg nådde det 20. plass.

Innhald[endre | endre wikiteksten]

Nr.TittelLengd

Medverkande[endre | endre wikiteksten]

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]