Tema:Islam

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

VELKOMMEN TIL TEMASIDA OM ISLAM

endre  


{{{2}}}

Islam er ein av verdsreligionane. Han har utspring i Arabia, og har mykje av læra si til felles med jødedommen og kristendommen og som desse er han monoteisk. Islam er såleis rekna å vera ein av dei abrahamittiske religionane. Han er den nest største religionen i Noreg (sjå:Islam i Noreg)

Den heilage boka til islam er koranen. Etter islams tru enneheld koranen openberingane til Allah, som skal ha vorte gjevne muntleg til profeten Muhammed. Muslimane meiner at dette pågjekk i 23 år, ved hjelp av erkeengelem Gabriel, gjennom draumar og heilag inspirasjon.

Det er om lag 1,5 milliardar muslimar i verda. Det finst fleire avgreiningar, der sunniislam utgjer rundt 80-85%. I Iran dominerer sjiaislam.

endre  

Utvald artikkel


{{{2}}}

Mekka er ein by i Saudi-Arabia og den heilagaste staden i islam. Det var her Muhammed blei fødd og seinare stod fram som Guds sendebod. Muslimar vender seg mot Mekka i bøn, og å vitja byen er ein viktig del av religionen. Under hadj kjem to til tre millionar pilegrimar til Mekka. Ikkje-muslimar er derimot utestengde frå byen.

I Mekka ligg Kaba, heilagdomen som inneheld den svarte steinen, på den opne plassen inne i moskéen Al-haram.


endre  

Utvald bilete...

endre  

På Wikimedia


Islam på  Wikinytt  Islam på  Wikifrasar  Islam på  Wikibøker  Islam på  Wikisource  Islam på  Wiktionary  Islam på  Wikiversity  Islam på Wikimedia Commons
Frie nyhende Frie sitat Frie bøker og manualar Frie kjeldetekstar Ordbok og synonymordbok Frie læremiddel Felles medialager
endre  

Hovudtema på Nynorsk Wikipedia