Wikipedia-diskusjon:MessagesNn.php

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Denne diskusjonssida er for dokumentasjon, ordskifte og informasjon omkring den nynorske språkfila åt MediaWiki. Ordskifte kring språk, ordval og liknande blir flytt til kjellaren etterkvart som dei er «ferdige» eller har «døydd ut». Denne sida og sjølve språkfila heldt før hus på Wikimedia Meta, der historikken framleis er tilgjengeleg saman med arkiverte diskusjonar. Les vidare for å finna meir om korleis du bør gå fram for å endra fila, korleis ho blir teken i bruk og annan informasjon.

Korleis endre[endre wikiteksten]

Innhaldet i LanguageNn.php er PHP-kjeldekode, inni denne kjeldekoden finn me dei nynorske omsetjingane for brukargrensesnittet åt MediaWiki, programvaren som blir brukt av alle Wikimedia-prosjekta.

Apostrof[endre wikiteksten]

Ein typisk tekst for omsetjing kan sjå slik ut:

'yourdomainname' => 'Your domain',

Det som er viktigast å passa på her er apostrofane og kommaet. Dersom det er eit apostrof for mykje eller for lite vil ikkje fila fungera. Dersom du brukar apostrof i sjølve meldingsteksten må han ha ein bakoverstrek («\») føre, til dømes slik:

'blockedtext' => 'Brukarnamnet ditt eller IP-adressa di er blokkert frå redigering, av $1. Denne grunnen vart gjeven:<br />\'\'$2\'\'<p>Du kan kontakte $1 eller ein annan [[Project:Administratorar|administrator]] for å diskutere blokkeringa.
Ver merksam på at du ikkje kan bruka «send e-post åt brukar»-funksjonen så lenge du ikkje har ei gyldig e-postadresse registrert i [[special:preferences|innstillingane dine]].
IP-adressa di er $3. Legg henne ved eventuelle førespurnader.',

Dette er for at programvaren skal vita når ei melding byrjar og når den sluttar. Som ein ser frå dømet over har det ikkje noko å seie om teksten går over fleire liner.

Wiki eller HTML[endre wikiteksten]

Om teksten skal formaterast med HTML-syntaks eller MediaWiki-syntaks vil avhenga av korleis programvaren handsamar den aktuelle meldinga. Normalt vil det vera slik at dersom originalen brukar HTML, kan ein berre bruka dette, dersom han brukar wiki kan ein berre bruka dette, og dersom han ikkje har noko formatering går det truleg med HTML. Mykje stilkode og funksjonar som ikkje er med i originalfila vil ofte ikkje bli godteke i omsetjingane heller, avdi slike endringar høyrer heime andre stader. administratorar vil kunna testa kva som fungerar med MediaWiki-namnerommet.

Sjølv om wikisyntaks ikkje alltid fungerer så vil magiske ord som {{SITENAME}} og {{NS:-1}} fungera. For å gjera det enklare for utviklarane å forstå og eventuelt endra bør ein bruka dei faste engelske versjonane. Det vil seie {{SITENAME}} i staden for {{NETTSTADNAMN}}, ein bør også heller bruka Special i staden for {{NS:-1}} så lenge det ikkje er ein del av teksten. Poenget er at det skal vera enkelt samtidig som det er nynorsk.

Kjeldekodehandsamar[endre wikiteksten]

For å unngå kodefeil vil det vera lurt å bruka ein teksthandsamar for redigering av PHP-kjeldekode, eit godt alternativ som også er å få for Windows er SciTE [1].

Omsetjing som treng tilbakemelding[endre wikiteksten]

tog-showjumplinks[endre wikiteksten]

en:
nn:

og jumpto, jumptonavigation. Vanskelege uttrykk. --Guttorm 9. nov. 2005 kl. 00:21 (UTC)

widthheight[endre wikiteksten]

en:
nn:

Heller middot? Guttorm 9. nov. 2005 kl. 00:21 (UTC)

session_fail_preview[endre wikiteksten]

en:
nn:

Omfromulering trengs. Guttorm 9. nov. 2005 kl. 00:21 (UTC)

importing[endre wikiteksten]

en:
nn:

Kanskje betre med "hentar", "lastar inn" eller "innfører"? --Guttorm 9. nov. 2005 kl. 00:21 (UTC)

val_max_topics[endre wikiteksten]

en:
nn:

Lurar på korleis dette ser ut. --Guttorm 9. nov. 2005 kl. 00:21 (UTC)

val_no_topics_defined[endre wikiteksten]

en:
nn:

Treng omformulering. --Guttorm 9. nov. 2005 kl. 00:21 (UTC)

Tidsformat[endre wikiteksten]

Klokkeslett er i den gjeldande versjonen vist som ttmm (t.d. 1831), utan noko form for skilje mellom timar om minutt. Det vanlege er å bruka ":" (kolon) som skiljeteikn, og eg fekk også dette med i siste augneblink på nn.wikipedia. Grunnen til at eg har vald å ikkje bruka noko teikn er at språkrådet tilrår entan "." (punktum) eller ingenting som skiljeteikn. Eg tykkjer sjølv at det er heilt fint slik, men er interessert i kva andre tykkjer. --Dittaeva 21:45, 23 Oct 2004 (UTC)

Eg skriv oftast kolon (18:45), og somme gonger understreka superskript (1845) eller ingenting (1845). Jo «rundare» klokkeslettet er (time, halvtime, kvarter osb.), jo meir sannsynleg er det at eg brukar understreka superskript. I wikipediaen trur eg kolon blir best. Kven har funne på at punktum er lurt? (Eller har eg gløymt skulelærdomen min?) --Eddi 23:31, 29 Oct 2004 (UTC)
Som du kan sjå frå linken over så er det språkrådet som tilrår punktum eller ingenting, men eg veit ikkje kven innan språkrådet som tykkjer det skal vera slik. --Dittaeva 18:45, 8 Nov 2004 (UTC)
Dette er eit glimrande eksempel på at det ikkje automatisk blir rett å følgje Språkrådet i eitt og alt. For det meste er det dei seier og gjer bra, men i nokre fall finst det betre alternativ. Gode grunnar til å bruke kolon er at 19.12 ser ut som ein dato og 1912 som eit årstal, medan 19:12 berre kan vera eit klokkeslett når det står åleine. (Det kan rettnok òg vera eit bibelvers, men dette finn ein vel så å seie aldri utan spesifisering av bibelsk bok framom.) Så eg seier no her som i samband med imperativar av -ere-ord: Språkrådsvedtak er ikkje god nok grunn til å laga eit utydeleg produkt. -- Olve 22:28, 28 May 2005 (UTC)
Det blir kolon i den nye versjonen. Mest fordi eg ikkje orka og settja meg inn i det nye systemet for datoalternativ. --Dittaeva 12:22, 2005 Jun 15 (UTC)
Kolon er bra! :-) Olve 16:14, 15 Jun 2005 (UTC)

Når den nye versjonen trer i kraft vil ein kunna velja mellom fleire ulike datoformat, desse formata finn ein no under /* private */ $wgDateFormatsNn = array(, tilbakemeldingar på desse vala og eventuelt kva andre val ein bør ha er hjteleg velkomne. --Guttorm 21. jun 2005 kl. 1146 (UTC)

Redigér/skriv, Diskutér/Prat osv.[endre wikiteksten]

Ein diskusjon om bruken av imperativsformer og evt. utskifting til norskare ord er i gang på Diskusjon:Hovudside/Arkiv. Denne fila bør IKKJE takast i bruk før vi har diskutert saka der. -- Olve 21:50, 29 May 2005 (UTC)

Men no er redigeringsknappen endra frå Redigér side til Endre side. Dette er forvirrande av di det kan tyde "Byt til ei anna side". Eg synest editthispage-teksten bør endrast igjen, anten til Gjer endringar eller til Endre sida.
--Verdlanco\ordskifte 9. juli 2005 kl. 21:11 (UTC)
Einig. Eg trur «Endre sida» eller «Endre denne sida» vil vera bra. :-) Olve 9. juli 2005 kl. 21:27 (UTC)
Greit for meg. Kva med «endre» ved bruk av Monobookdrakta då? editthispage blir jo berre brukt av den klassiske drakta. --Guttorm 9. juli 2005 kl. 22:04 (UTC)
Har endra til «Endre sida». --Guttorm 14. juli 2005 kl. 15:56 (UTC)

Filpeikar/Fillenkje[endre wikiteksten]

Dette har vore «drøfta» noko før. Eg "konkluderte" med at peikar er betre enn lenkje. Verdlanco har gjeve gode argument for bruken av peikar i staden for lenkjeNynorsk Wikipedia. No kjende ikkje eg til desse argumenta før og valde peikar for å skilja det frå lenkje, fordi denne lenkja/peikaren oppfører seg annleis enn andre. Det vert litt kunstig å laga ei lenkje av noko med fillenkje i namnet. Sidan dette er eit namnerom er det også problematisk å endra det, då det krev meir arbeid frå utviklarane og ein robot som endrar dei (få) lenkjene som er i bruk. Samtidig som lenkjer som er i bruk andre stader, i historikken eller i redigerinssamandrag sluttar å fungere. --Dittaeva 22:30, 2005 Jun 11 (UTC)

forkortingar[endre wikiteksten]

Dette har også vore «drøfta» noko før. Trur eg konkluderte feil. Det er nok betre å bruka fulle ord, på engelsk er nok forkortingane der mest fordi utviklarane likar det og er veldig vande med "diff" frå programmering. --Dittaeva 22:30, 2005 Jun 11 (UTC)

Det hadde vore fint med tilbakemelding frå fleire. Eksempel på forkortingar som kanskje bør utvidast er skil til skilnad, hist til historikk og rulltb til rull attende (denne er eg litt usikker på sidan den blir to ord). --Guttorm 21. jun 2005 kl. 1146 (UTC)
Sidan rulltb ikkje gjer det same som å rulla attende har eg no gjort det om til "attende" som seier like mykje og er meir konsekvent.
Har òg utvida skil og hist til skilnad og historikk, særleg skil trur eg vil vera meiningslaust for dei fleste. --Guttorm 9. nov. 2005 kl. 19:51 (UTC)

uviktig endring[endre wikiteksten]

Har også vore «drøfta» før. Også her tvilar eg på min eigen konklusjon då det ser ut til at "uviktig endring" blir oppfatta og brukt akkurat som "mindre endring", og slik bør det kanskje vera? Då er det nok betre å bruka mindre endring som sidan forkortinga m er lettare å skilja frå n, enn u? --Dittaeva 22:30, 2005 Jun 11 (UTC)

steward[endre wikiteksten]

Eg har omsett steward til stuert sidan eg ikkje kunne finna på noko betre. Ein brukar med steward-tilgang har så mykje tilgang som ein kan ha. Eg veit ikkje heilt kva som var bakgrunnen for å kalla det for steward, men eg trur det har noko med at dei som har denne tilgangen skal vera «tenarar» for brukarsamfunnet, på ein måte:-) Dersom nokon har eit betre "norskare" framlegg så kan me vel bruka det. --Guttorm 21. jun 2005 kl. 1146 (UTC)

Og eg som trudde ein stuert var ein skipskokk? I luft- og sjøfart er ein steward ein flyvert eller ein lugarvert, meir generelt er ho ein (proviant-/material-) forvaltar. Men sjølv om eg veit kva forvaltarar, byråkratar og administratorar gjer på wikipedia, veit eg ikkje heilt kva som ligg i omgrepet forvaltning meir enn i byråkrati eller administrasjon. --Eddi (Snakk) 21. sep. 2005 kl. 11:39 (UTC)
Ja, forvaltar er vel betre enn stuert. --Guttorm 9. nov. 2005 kl. 19:51 (UTC)

invert[endre wikiteksten]

'invert'                => 'Vreng val',

Dette er for å velja alle namnerom utanom det valde på Spesial:Allpages, sjå [2]. --Guttorm 21. jun 2005 kl. 1146 (UTC)

Andre alternativ eg kjem på som truleg er betre, er: snu val, inverter val, vend val. Eg held ein knapp på snu val. --Guttorm 9. nov. 2005 kl. 19:51 (UTC)

Range[endre wikiteksten]

val_list_header: range = målestokk, sjå [3]

Validation[endre wikiteksten]

Eg har omsett validation til vurdering som blir til vurdér, alt ettersom ;-) --Dittaeva 19:21, 2005 Jun 13 (UTC)

frå til[endre wikiteksten]

'renamegrouplogentry' => 'Endra namnet på $2 til $3',

Skulle det heller vore frå $2 til $3?, då blir spørsmålet endra namnet på kva, frå $2 til $3?

'underline-default'[endre wikiteksten]

Denne meldinga er tekst for eit av fleire val for om lenkjer skal understrekast.

  • en: 'underline-default' => 'Browser default',
  • nn: 'underline-default' => 'Nettlesarstandard',

Alternativ: "Standard frå nettlesaren", "Innstillinga åt nettlesaren", "Nettlesar-standard", "Nettlesaren veljer". --Guttorm 14. juli 2005 kl. 15:56 (UTC)

'histfirst' og 'histlast'[endre wikiteksten]

'histfirst' => 'Earliest',      'histfirst' => 'Første',
'histlast' => 'Latest',         'histlast' => 'Siste',

Desse meldingane kan vera veldig forvirrande på både engelsk og norsk sidan dei ikkje viser til kva 'Første' og 'Siste' det er snakk om. Det er meininga å vise til "dei første versjonane" (på historikken), men dette blir "den siste sida av historikken". --Guttorm 14. juli 2005 kl. 15:56 (UTC)

Full text[endre wikiteksten]

Eg har omsett til "Full text" til "All tekst" men håpar det finst ein betre variant. --Guttorm 14. juli 2005 kl. 15:56 (UTC)

Kanskje "Heile teksten"? --EIRIK\diskusjon 14. juli 2005 kl. 16:17 (UTC)
Eg tenkte på noko slikt, men eg er ikkje sikker på i kva samanheng det vil bli brukt og då blir det også usikkert kva "teksten" ein refererer til. --Guttorm 16. juli 2005 kl. 22:07 (UTC)

transclusion[endre wikiteksten]

Denne gav eg opp:

  • 'scarytranscludedisabled' => '[Interwiki transcluding is disabled]',

--Guttorm 14. juli 2005 kl. 15:56 (UTC)

Eg har kikka litt på en:Transclusion og en:Wikipedia:Transclusion. Er det snakk om tredjepartsinnhald eller berre interwiki? Transklusjon er lovleg innanfor ein wiki, t.d. i malar, men kanskje ikkje mellom wikiar. «Direkte visning av innhald frå ein annan wikipedia er ikkje lovleg / mogleg / aktivert.» --Eddi (Snakk) 21. sep. 2005 kl. 12:28 (UTC)

EXIF[endre wikiteksten]

Versjon 1.5 av MediaWiki har ein funksjon som viser EXIF-informasjon frå biletfiler. Her er det mykje tekst som omhandlar tema kring fotografi og GPS-teknikk. Standarden som er utgangspunktet for dei mange meldingane er å finna på exif.org (PDF). Delen som kjem etter 'exif- kan ein finna att i standarden, der det står kva som er meint. Her er meldingar som ikkje er omsette eller som har ei problematisk omsetjing samla.

exif-bitspersample
en: Bits per component
nn: Bitar per komponent

Eg trur både "Bit" og "Bitar" er lov, men har endra det til "Bitar" no. --Guttorm 16. juli 2005 kl. 22:07 (UTC)

exif-samplesperpixel
en: Number of components
nn: Tal komponentar

Talet på komponentar. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-planarconfiguration
en: Data arrangement
nn: Dataarrangement

exif-ycbcrsubsampling
en: Subsampling ratio of Y to C
nn: ??

exif-resolutionunit
en: Unit of X and Y resolution
nn: Eining for X og Y oppløysing

Eining for X- og Y-oppløysing. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-stripoffsets
en: Image data location
nn: ??

Kvar biletet er lagra
Bildedataplassering. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-rowsperstrip
en: Number of rows per strip
nn: ??

exif-stripbytecounts
en: Bytes per compressed strip
nn: ??

exif-jpeginterchangeformat
en: Offset to JPEG SOI
nn: ??

exif-transferfunction
en: Transfer function
nn: ??

(denne lenkja er kanskje til hjelp for å forstå kva det handlar om)

exif-whitepoint
en: White point chromaticity
nn: ??

Kvitpunkt "chromaticity"; eit eller anna om "fargen" i utgangspunktet på staden ein set kvitpunktet? Mogleg kvitpunkt er nok i seg sjølv? - Dagb 29. jun 2005 kl. 0608 (UTC)
Siterer standarden, kanskje det kan klara opp litt: "The chromaticity of the white point of the image. Normally this tag is not necessary, since color space is specified in the color space information tag (ColorSpace)."
Clue lookup omsett "chromaticity" til "fargerenhet".
Har kanskje noko med at ein merker av kvitt, svart og grått punkt i eit bilete. H

exif-primarychromaticities
en: Chromaticities of primarities
nn: ??

exif-ycbcrcoefficients
en: Color space transformation matrix coefficients
nn: ??

Fargerom "transformation matrix coefficients" - Dagb 29. jun 2005 kl. 0613 (UTC)

exif-referenceblackwhite
en: Pair of black and white reference values
nn: Svart og kvit referanseverdipar

Svart og kvitt referansar H
Referanseverdipar for svart og kvitt. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-colorspace
en: Color space
nn: fargerom

Lagt inn. --Guttorm 16. juli 2005 kl. 22:07 (UTC)

exif-componentsconfiguration
en: Meaning of each component
nn: ??

Forklaring til kvar komponent. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-compressedbitsperpixel
en: Image compression mode
nn: ??

Bildekomprimeringsmetode H

exif-isospeedratings
en: ISO speed rating
nn: ISO-fartsrate

Det er vanlegare å snakka om «filmens lysfølsomhet». Med andre ord føreslår «lystolingsevna til filmen». GauteHK 22. jun 2005 kl. 1945 (UTC)
«Følsomhet» er vel ikkje det same som «tålsomhet» eller «tolingsevne»? Det er jo ikkje snakk om kor mykje lys filmen «toler», men kor følsam han er for det. Veit ikkje om det er betre, men kva med «lysfølsemda åt filmen», eller i denne samanhengen trur eg det kanskje er nok med «lysfølsemd» eller «Lysfølsemd (ISO)» (som eg no har endra det til)? --Guttorm 23. jun 2005 kl. 0829 (UTC)
Kva ISO filmen har (før brukte ein DIN og ASA); kor rask filmen er; kva hastigheit han har H

exif-aperturevalue
en: Aperture
nn: Blendaropning

Blendarverdien el. blendartalet, vel? - Dagb 29. jun 2005 kl. 0617 (UTC)
Endra til "Blendartal". --Guttorm 16. juli 2005 kl. 22:07 (UTC)
Det er nok å skriva blendar (...kva blendar ein brukar...) H

exif-subjectdistance
en: Subject distance
nn: Motivavstand

Kva med /distanse, /subjektavstand ? --Guttorm 21. jun 2005 kl. 1502 (UTC)
Avstand til motiv. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-meteringmode
en: Metering mode
nn: Målemodus

lysmålarmodus? - Dagb 29. jun 2005 kl. 0620 (UTC)
eller lysmålarmåte? --Guttorm 19. juli 2005 kl. 19:47 (UTC)

exif-subjectarea
en: Subject area
nn: Motivområde

Kva med /motivplassering? --Guttorm 21. jun 2005 kl. 1502 (UTC)
Nedanfor er 'subject location' omsett til motivplassering'. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)
Motivmiljø? - Dagb 29. jun 2005 kl. 0622 (UTC)
Dette passar ikkje med skildringa i standarden: "This tag indicates the location and area of the main subject in the overall scene." --Guttorm 19. juli 2005 kl. 19:47 (UTC)

exif-flashenergy
en: Flash energy
nn: Blitsenergi

Kva med /kraft? --Guttorm 21. jun 2005 kl. 1502 (UTC)
Blitzstyrke (meiner at ein bør skriva blitz) H
Blitz-styrke. (Særskriving er vel lov i vanskelege tilfelle?) --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-subjectlocation
en: Subject location
nn: Motivplassering

exif-scenecapturetype
en: Scene capture type
nn: Motivtype

exif-subjectdistancerange
en: Subject distance range
nn: Motivavstandsområde

exif-gpsstatus
en: Receiver status
nn: GPS-Mottakarstatus

exif-gpsmeasuremode
en: Measurement mode
nn: Målemodus

GPS-målemodus. Ovanfor er 'metering mode' omsett med 'målemodus'. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-gpsdop
en: Measurement precision
nn: Målepresisjon

GPS-målepresisjon. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-gpsspeedref
en: Speed unit
nn: Fartsmåleeining

GPS-fartseining. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-gpsspeed
en: Speed of GPS receiver
nn: Fart på GPS-mottakar

exif-gpsprocessingmethod
en: Name of GPS processing method
nn: Namn på GPS-handsamingsmetode

exif-exposureprogram-0
en: Not defined
nn: Ikkje bestemt

Ikkje definert (?) H
eller Udefinert. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-exposureprogram-3
en: Aperture priority
nn: Blendaropning prioritert

Substantiv er vanlegare: «Blendarprioritet», og tilsvarande «lukkarprioritet». GauteHK 22. jun 2005 kl. 1945 (UTC)
Eg veit ikkje heilt... men har endra det tilsvarande:] --Guttorm 23. jun 2005 kl. 0829 (UTC)
Blendarforval H

exif-exposureprogram-4
en: Shutter priority
nn: Lukkar prioritert

Endra jamfør førre. --Guttorm 23. jun 2005 kl. 0829 (UTC)
Lukkarforval H

exif-exposureprogram-5
en: Creative program (biased toward depth of field)
nn: Kreativt program (med vekt på djupn)

«Depth of field» er det området som er skarpt. Kanskje «mest mogleg skarpt» eller «størst mogleg skarpt område» er greie omsetjingar? GauteHK 22. jun 2005 kl. 1945 (UTC)
Har endra det til «mest mogleg skarpt». --Guttorm 23. jun 2005 kl. 0829 (UTC)
Hmm, det er endå ikkje heilt presist. Bokmål : med vekt på dybdeskarphet... - Dagb 29. jun 2005 kl. 0627 (UTC)

exif-exposureprogram-6
en: Action program (biased toward fast shutter speed)
nn: Handlingsprogram (med vekt på snøgg lukkartid)

Kva med: Handlingsprogram (med vekt på kort lukkartid)? --Guttorm 19. juli 2005 kl. 19:47 (UTC)

exif-exposureprogram-7
en: Portrait mode (for closeup photos with the background out of focus)
nn: Portrettmodus (for nærbilete med bakgrunn utanfor fokus)

Framlegg: «... med uskarp bakgrunn» GauteHK 22. jun 2005 kl. 1945 (UTC)
Endra. --Guttorm 23. jun 2005 kl. 0829 (UTC)
... med lita "dybdeskarphet" jf ovanfor - Dagb 29. jun 2005 kl. 0631 (UTC)
Så «tekniske» treng me ikkje vera, spesielt ikkje der den engelske teksten er skriven i meir kvardagsleg språk. GauteHK 29. jun 2005 kl. 0915 (UTC)
Portrettinnstilling (for nærbilete med diffus bakgrunn) H

exif-exposureprogram-8
en: Landscape mode (for landscape photos with the background in focus)
nn: Landskapsmodus (for landskapsbilete med bakgrunnen i fokus)

Framlegg: «... med skarp bakgrunn» GauteHK 22. jun 2005 kl. 1945 (UTC)
Endra. --Guttorm 23. jun 2005 kl. 0829 (UTC)

exif-meteringmode-5
en: Pattern
nn: Mønster

exif-subjectdistancerange-2
en: Close view
nn: Nært

exif-subjectdistancerange-3
en: Distant view
nn: Fjernt

exif-spectralsensitivity
en: Spectral sensitivity
nn: ??

Spektral sensitivitet. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-oecf
en: Optoelectronic conversion factor
nn: ??

Lyselektronisk omrekningsfaktor. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-exposurebiasvalue
en: Exposure bias
nn: ??

Eksponeringsavvik. --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-maxaperturevalue
en: Maximum land aperture
nn: ??

exif-spatialfrequencyresponse
en: Spatial frequency response
nn: ??

exif-focalplanexresolution
en: Focal plane X resolution
nn: ??

exif-focalplaneyresolution
en: Focal plane Y resolution
nn: ??

exif-focalplaneresolutionunit
en: Focal plane resolution unit
nn: ??

Oppløysingseining for fokalplanet? - Dagb 29. jun 2005 kl. 0635 (UTC)
Lagt inn. Takk. --Guttorm 19. juli 2005 kl. 19:47 (UTC)

exif-exposureindex
en: Exposure index
nn: Eksponeringsindeks

exif-customrendered
en: Custom image processing
nn: ??

exif-focallengthin35mmfilm
en: Focal length in 35 mm film
nn: Linsefokallengd på 35 mm film

Framlegg: «(Tilsvarande) brennvidd ved 35 mm film» GauteHK 22. jun 2005 kl. 1945 (UTC)
Endra. --Guttorm 23. jun 2005 kl. 0829 (UTC)

exif-gaincontrol
en: Scene control
nn: ??

exif-devicesettingdescription
en: Desice settings description
nn: ??

Er det settings som i preferences altså innstillingar, eller er det som i setting altså setting/scene/setjing? --Guttorm 22. jun 2005 kl. 1319 (UTC)

exif-gpsmapdatum
en: Geodetic survey data used
nn: Geodetisk kartleggingsdata brukt

exif-gpsdestbearingref
en: Reference for bearing of destination'
nn: ??

exif-gpsdestbearing
en: Bearing of destination
nn: ??

exif-gpsdifferential
en: GPS differential correction
nn: ??

exif-planarconfiguration-1
en: chunky format
nn: ??

exif-planarconfiguration-2
en: planar format
nn: ??

exif-lightsource-3
en: Tungsten (incandescent light)
nn: ??

Lyspære (wolfram-glødetråd). --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-lightsource-24
en: ISO studio tungsten
nn: ??

ISO-studio lyspære (wolfram-glødetråd). --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 03:11 (UTC)

exif-sensingmethod-5
en: Color sequential area sensor
nn: ??

exif-sensingmethod-8
en: Color sequential linear sensor
nn: ??

exif-exposuremode-2
en: Auto bracket
nn: ??

exif-gaincontrol-1
en: Low gain up
nn: ??

exif-gaincontrol-2
en: High gain up
nn: ??

exif-gaincontrol-3
en: Low gain down
nn: ??

exif-gaincontrol-4
en: High gain down
nn: ??

exif-gpsstatus-v
en: Measurement interoperability
nn: ??

Trackback[endre wikiteksten]

Eg har omsett dette til attendelenkjer (ville eigentleg bruka attendepeikarar i staden, men det er lenkje me brukar i resten av omsetjinga), den vanlege omsetjinga på norsk/bokmål ser ut til å vera tilbaketråkk, veit ikkje om mi omsetjing er noko betre men den nyttar i det minste attende som er standarden i resten av omsetjinga. Trackback-funksjonen kan ein lesa om på plasticbag.org eller sjølvsagt på en:Trackback. Nokre andre framlegg kan finnast nederst på denne sida. --Guttorm 22. august 2005 kl. 08:56 (UTC)

«Avslutt» i staden for «fjern»[endre wikiteksten]

  • Avslutt vern og avslutt overvaking, etc. i staden for «fjern vern» og «fjern overvaking»? --Guttorm 30. august 2005 kl. 11:54 (UTC)
Opphev vern og avslutt overvaking? Arkivet kan periodevis bli sletta / kan bli sletta frå tid til anna. --Eddi (Snakk) 30. august 2005 kl. 14:26 (UTC)
Takk, du må berre endre Wikipedia:LanguageNn.php direkte:-) --Guttorm 30. august 2005 kl. 20:08 (UTC)
Jau takk, men eg brukar oftast Opera og teksteditoren der har vist seg upåliteleg for så store dokument. :( Samfunnshuset vågar eg meg på, men ikkje wiki-mekanikk. --Eddi (Snakk) 30. august 2005 kl. 23:14 (UTC)

Kommentarar i MediaWiki-diskusjon[endre wikiteksten]

Kommentarar august 2005 og frametter[endre wikiteksten]

Berre ein liten kommentar (endringar med stryk eller utheving): 'sorbs_create_account_reason' => 'Sidan IP-adressa di er lista som ein åpen mellomtenar i SORBS DNSBL, og difor får du ikkje registrert deg.', --Eddi (Snakk) 22. august 2005 kl. 20:08 (UTC)

Fin endring, anna enn at det sjølvsagt heiter «open» på nynorsk (og på engelsk og nederlandsk), og ikkje «åpen» (berre bokmål). :-) Olve 22. august 2005 kl. 21:09 (UTC)
Takk. Det er no gjort. --Guttorm 23. august 2005 kl. 09:47 (UTC)


'session_fail_preview' => '<strong>Me kunne ikkje handsama endringa di på grunn av at me mista øktdata. Prøv om att. Prøv å logge ut, og inn att, dersom det framleis ikkje verkar.</strong>', => '<strong>Me kunne ikkje handsama endringa di fordi me mista data frå økta. Prøv på nytt. Viss det framleis ikkje verkar, prøv å logge ut, og inn att.</strong>', --Eddi (Snakk) 9. nov. 2005 kl. 02:23 (UTC)


Det er nokre omsetjingar som manglar i Spesial:Preferences:

  • Brukaropplysningar: Enable e-mail from other users. => Tillat andre brukarar å sende meg e-post.
  • Andre: Enable "jump to" accessibility links => ?? «??» ???
  • Andre: Use live preview (JavaScript) (Experimental) => Bruk direkte førehandsvisning (javascript) (på forsøksstadiet)

Har ikkje noko forslag på den midterste, for eg veit ikkje heilt kva det inneber. --Eddi (Snakk) 2. mars 2006 kl. 15:08 (UTC)


Ved forsøk på framsyning av overvakingslista etter at innloggingstida er utgått:

Ikkje innlogga
Please logge inn to view or edit items on your watchlist.

--Eddi (Snakk) 23:31, 7 september 2006 (UTC)

  • Oppdater opplastingsbeskjeden slik at den reflekterar skjemaet slik det er i dag.
  • Eige side som presenterer spesialsidene betre.
  • Opplasting berre på commons (eller helst at "Last opp fil" peikar til commons, men at det er ope for ha "bakdør" til opplasting på eige prosjekt)?
  • "Malar brukte på denne sida:" bør utvidast og peika til hjelpeside?

Bør testast[endre wikiteksten]

'groups-existing'[endre wikiteksten]

Det er vel nok med Grupper, dei treng vel ikkje eksistere i tillegg. --Dittaeva 19:21, 2005 Jun 13 (UTC)

Blir lenkja til[endre wikiteksten]

Nye systemmeldingar[endre wikiteksten]

25/6-2006[endre wikiteksten]

26/6-2006[endre wikiteksten]

28/8-2006[endre wikiteksten]

11/11-2006[endre wikiteksten]

15/11-2006[endre wikiteksten]

21/11-2006[endre wikiteksten]

27/11-2006[endre wikiteksten]

28/11-2006[endre wikiteksten]

5/12-2006[endre wikiteksten]

15/12-2006[endre wikiteksten]

28/01-2007[endre wikiteksten]

19/04-2007[endre wikiteksten]

23/04-2007[endre wikiteksten]

24/04-2007[endre wikiteksten]

23/05-2007[endre wikiteksten]

11/07-2007[endre wikiteksten]

16/09/2007[endre wikiteksten]