Wikipedia:Sandkasse

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Gå til: navigering, søk

--NiebloK25 (diskusjon) 12. februar 2017 kl. 11:08 (CET)

Dette er sandkassa! Den er til for å eksprimentere med, i staden for at du brukar ei testside.
Snarvegar:
WP:Sand

Denne sida er for å gjera redigeringseksperiment. Her kan du prøve deg med å trykkje på endre, endre det du vil, og trykkje på Lagre når du er ferdig. Innhald som blir lagt til her blir fjerna med ujamne mellomrom.Kolbein Haga (fødd Stavanger 1952)

Overskriftstekst[endre wikiteksten]

er utdanna som kantor og organist med Bjørn Boysen som orgellærar ved Norges musikkhøgskule, Oslo, og seinare med Finn Viderø, som dansk statsstipendiat i solistisk orgelspel ved Det kgl. danske musikkonservatorium, København. Studiene blei avslutta med solistdebut i København og Oslo hausten 1976.

Seinare har han gjennomført improvisasjonsstudier med Johannes Ernst Köhler ved Franz Liszt-Hochschule für Musik, Weimar, DDR.

Han har vore organist og kantor i Den norske kyrkja i 25 år.

Kolbein Haga er fyrsteamanuensis i orgel- og kyrkjemusikk. Han har vore medansvarleg for kyrkjemusikarutdanninga ved Universitetet i Stavanger / Musikkonservatoriet i 20 år.

Vidare har han arbeidd som prosjektleiar for kyrkjemusikk og rekruttering i KA; Kyrkjeleg arbeidsgjevar- og interesseorganisasjon, sentralt i Den norske kyrkja.

Kolbein Haga har gitt konsertar og gjort radio- og plateinnspelingar i Norden, Baltikum, Sveits, Nederland, Storbritannia og Tyskland. Som utøvar har han profilert seg som tolkar av eldre musikk med vekt på den nordtyske orgelbarokk og Bach, samt nordiske komponistar frå våre århundre. I 1985 framførde han Bachs samla orgelverk over 15 konserter i St. Petri kyrkje, Stavanger. I 1987 framførde han det meste av Buxtehudes orgelverk over 7 konsertar i St. Svithun katolske kyrkje, Stavanger. Vidare har han urframførd ei rad tingingsverk frå nordiske komponistar.

Han har hatt ei lang rekkje oppdrag som orgelbyggkonsulent, som rådgjevar vedrørande kompetanseevaluering og kyrkjemusikkspørsmål på eit breidt område.

Kolbein Haga har vore kunstnarleg og administrativ leiar for Norsk orgelfestival frå 1990 til 2015.

Han er heiderslem av Norsk orgelfestival, fri kunstnar, orgelkonsulent og rådgjevar for kyrkjemusikk.

Discografi med bachverk på historiske orgel: PSC 1038, PPC 9032, PPC 9038, EUCD89.

Lars Kolbein Haga 2017

Martinikerk, Groningen, NL