Wikipedia:Utvald bokmålsartikkel/Veke 24, 2014

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Et Kazakstansk frimerke i anledning Fotball-VM.

VM i fotball 2010, som var det 19. VM i fotball, ble arrangert i Sør-Afrika i juni–juli 2010. Dette var første gang fotball-VM ble avholdt på det afrikanske kontinentet. Kampene ble spilt på ti stadioner i ni byer rundt om i landet, og finalen ble spilt på Soccer City i Sør-Afrikas største by, Johannesburg.

32 lag ble valgt ut til å delta gjennom en verdensomspennende kvalifiseringsrunde som begynte i august 2007. I første runde av turneringen kjempet lagene for poeng i round robin-grupper bestående av fire lag, og de to beste lagene i hver gruppe gikk videre. Disse 16 lagene avanserte til sluttspillet, hvor tre utslagsrunder bestemte hvilke to lag som skulle møte hverandre i finalen.

Regjerende europamester Spania, som aldri før hadde blitt verdensmester, vant turneringen. I finalen slo de Nederland 1–0 etter scoring av Andrés Iniesta i annen ekstraomgang. Vertsnasjonen Sør-Afrika ble slått ut i gruppespillet i likhet med finalistene fra forrige VM, Italia og Frankrike. New Zealand ble det eneste ubeseirede laget i turneringen. Les mer…