Wikipedia:Utvald svensk artikkel/Veke 39, 2021

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
The Last of Us

The Last of Us är ett survival horror-spel i tredjepersonsskjutarformat utvecklat av Naughty Dog till Playstation 3 i 2013.

The Last of Us utspelar sig i USA i en postapokalyptisk framtid. Två personer: Joel och Ellie, samarbetar för att överleva sin resa västerut, över det som återstår av landet, för att hitta ett möjligt botemedel mot en svampsmitta som nästan förintat hela mänskligheten. Spelaren använder sig av skjutvapen, improviserade vapen och smygande för att försvara sig mot fientliga människor och zombieliknande varelser.

Mottagandet av spelet var till största delen starkt positivt och The Last of Us fick höga betyg av flera spelrecensenter som berömde spelets manus, röstskådespeleri, ljud, design, musik och grafik. Berättelsen fick också beröm för sin karaktärsteckning, undertext, utforskning av människans tillstånd och skildring av såväl kvinnliga karaktärer såväl som HBTQ-personer. Spelet anses av många spelrecensenter vara ett av de bästa datorspelen som någonsin skapats och det har vunnit flera utmärkelser, inklusive över 240 årets spel-utmärkelser.

En uppföljare, The Last of Us Part II, utgavs 2020. Läs mer …