Wikipedia:Vekas danske artikkel/Veke 41, 2006

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
Tower of London

Londons historie går cirka to tusinde år tilbage. I det tidsrum har London oplevet den sorte død, er blevet ødelagt flere gange af ildebrand, har været udsat for borgerkrig, luftbombardementer og terrorisme, men er alligevel blevet en verdens finansielle og kulturelle hovedstæder.

Geoffrey af Monmouths middelalderlige mytologi fortæller at London blev grundlagt af Brutus af Troja i bronzealderen, og var kendt som Caer Troia, Troia Nova eller Nye Troja, hvilket blev forvansket til Trinovantum (trinovanteserne var stammen, der beboede området før romerne).

Londinium blev grundlagt af romerne efter romernes erobring af Britannien i år 43 e.Kr., anført af kejser Claudius.

I det 19. århundrede blev London verdens største by og hovedstad i det Britiske Imperium. Indbyggertallet steg fra 1 million i 1800 til 6,7 millioner hundrede år senere. I det tidsrum blev London en global politisk, finansiel og handelsmæssig hovedstad.

I 2004 anslog man i London Plan, udgivet af Londons borgmester, at indbyggertallet ville nå 8,1 millioner i 2016, og fortsætte med at stige derefter. Af den grund vil man bygge tættere, og opføre flere højhuse. Desuden er der forslag om store udvidelser af det offentlige transportnetvæk. Der er dog stadig problemer med at få økonomien i et projekt som Crossrail til at hænge sammen. Les mer…