Hopp til innhald

Diskusjon:Folkeregisteret

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Er den siste lina rett? Eg arbeidar på sjukehus, og me har tilgang til folkeregisterdata. Men kva for rapporteringsplikt me har er eg usikker på. Så vidt eg veit er dei to siste tala i personnummeret to kontrollsummar, det nest siste går inn i utrekninga av det siste. --Ekko 22:13, 16 desember 2007 (CET)

Er det ikkje òg slik at det niande talet viser kjønnet til personen? Partal er kvinner og oddetal er menn?--Frokor 22:19, 16 desember 2007 (CET)
jo. Eg har eit gamalt nummer av Gateavisa på loftet ein stad, med ein artikkel: «Slik lager du et personnummer» kor formelen for kontrollsiffra står. Så i 2009 ein gong kan eg kanskje komme med den. --Ekko 22:25, 16 desember 2007 (CET)
Tja, eg stal det direkte frå bokmål,
Full tilgang til folkeregisteret er sterkt begrenset. Kun bedrifter og organisasjoner som har rapporteringsplikt til Skattedirektoratet kan etter søknad få tilgang til informasjon fra folkeregisteret.,
så då må det då vere rett? Rapporterar Nav til Skattedirektoratet? Dei har då tilgang til alt om oss. Eg skal leite litt på nettet elles. --Hordaland 11:54, 17 desember 2007 (CET)
Frå Datatilsynet sin nettstad:
Datatilsynet har gitt blant annet sykehus og kredittopplysningsforetak rett til å bruke fødselsnummer. Sykehusene må være sikre å på at de gir behandling til rett person. Kredittopplysningsforetakene bruker fødselsnummeret til å skille enkeltmennesker med samme navn fra hverandre.
og
Fødselsnummer er ikke taushetsbelagt. (Se forvaltningsloven § 13). Fødselsnummeret er heller ikke ansett som en sensitiv opplysning etter personopplysningsloven.