Diskusjon:Karbondioksid

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

hei - tenkjer å utvida denne sida litt den neste veka. i den samanhengen lurar eg litt på ein ting:

dersom eg har kjelder som er ein del av ein artikkel i wikipedia på eit anna språk, der artikkel om det temaet ikkje finnest på nn endå, kva gjer eg då?

  • lenkar til artikkelen/ avsnittet på det andre språket på same måte som ei ekstern lenke?
  • lagar nn-side på det temaet m/vanleg anna-språk-lenke som spire?
  • ev er det ingen veg utanom "porting" av det aktuelle innhaldet eg er interessert i (på ei nn-side som i punktet over)?

ingvald 10:34, 8 mai 2007 (CEST)

I første omgang trur eg det er best å følga punkt 1 og bruka artiklane som referansar. Du kan gjera dette på fleire måtar, anten ved å laga fotnoter for kvart av punkta du referer, eller ved å oppgje artiklane du har brukt som kjelder for heile artikkelen.
Dersom stoffet det er snakk om blir lagt inn i andre artiklar på nn: seinare, kunne det sjølvsagt vore fint å rydda litt i denne, og berre peika til artiklen på nn:. Men det kan lett bli ein evigvarande runddans med stadig nye artiklar. Håper eg har forstått deg rett og gjeve eit brukande svar. --Ranveig 11:20, 8 mai 2007 (CEST)
flott - takk! det var akkurat ein slik respons eg var på jakt etter, ja :) ingvald 16:34, 8 mai 2007 (CEST)

nemne CO2-reknskap?[endre wikiteksten]

"CO2-reknskap" ("CO2-regnskap") bør kanskje nemnast i artikkelen.
(Kanskje noko om "... CO2-reknskap ... klimareknskap" ... CO2 ...). Kva tenk_r dykk? Helsing Sju hav (diskusjon) 15. februar 2020 kl. 20:04 (CET)[svar]

godt nok? presist nok?[endre wikiteksten]

  • "Mykje av det karbondioksidet som vert sloppe ut i atmosfæren kjem før eller seinare til å hamna her".
    På minst eit nivå, så er nok dette ein halvkveda vise. (Jorda sin befolkning bor på jorda, og har også nokre aktiviteter i forskjellige deler av atmosfær_r). Helsing Sju hav (diskusjon) 15. februar 2020 kl. 20:16 (CET)[svar]