Diskusjon:Roald Amundsen

Sideinnhaldet er ikkje støtta på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Er det nokon som greier å sjå kvifor Roald Amundsen blir dobbeltindeksert både i Kategori:Norske polfararar og Kategori:Norske oppdagarar? Eg greier ikkje å finne kva som gjer det (i alle fall ikkje på denne tida av døgnet...). --Kristian Haraldson 12. feb 2005 kl. 2339 (UTC)

Eg har opplevd dette før med ein av mine artiklar. Har lest litt på bugzilla - og det kjem at at same artikkel er registrert to gonger, men med ulikt namn. Då med karakerar som er "usynlege" for enkelte nettlesarar (som min Mozilla). --Bep 12. feb 2005 kl. 2346 (UTC)
Ach so. Det har nok sikkert med måten MediaWiki indekserar artiklar inn i kategoriane, ja. Eg skal teste litt på min lokale MediaWiki-installasjon og sjå om eg kan finne ein probat metode å fikse det på ute frå brukargrensesnittet.--Kristian Haraldson 12. feb 2005 kl. 2354 (UTC)
Problemet oppstår (i mitt tilfelle) i wikipedia under høg last; du får ei feilmelding og reknar ikkje med at artikkelen er registrert og gjer ein POST på nytt. --Bep 13. feb 2005 kl. 0007 (UTC)
Bep si forklaring tyder kanskje at problemet kan løysast gjennom å fjerna kategoritilvisinga frå artikkelen, venta nokre minutt, og so leggja han inn att (på eit tidspunkt utan for høg last)? (Det er verdt eit forsøk, iallfall!)
--Verdlanco (diskusjon) 13. feb 2005 kl. 0958 (UTC)
Eg prøvde, men det gjekk ikkje som forventa. Berre det eine av innslaga i kvar kategori forsvann, men kategoripeikarane i artikkelen blei heilt vekke!
--Verdlanco (diskusjon) 13. feb 2005 kl. 1003 (UTC)
Eg har søkt litt meir i Bugzilla og der er det no komen ein ny (stor!) bug som gir meir meining: [1]
Det er altså ingen database-indeks på artikkel-tittel - og i gitte situasjonar kan denne artikkel bli lagra to gonger.
Då får me be ein administrator om å kopiera innhaldet av artikkelen, sletta heile artikkelen frå databasen, og so leggja han inn att etter å ha sjekka at peikarane frå Kategori:Norske polfararar og Kategori:Norske oppdagarar er borte.
--Verdlanco (diskusjon) 14. feb 2005 kl. 0859 (UTC)

Død lenke[endre wikiteksten]

Under automatisk robotkøyring blei det oppdaga at følgjande eksterne lenke var øydelagt. Gjer vel og sjekk om lenka faktisk er øydelagt, og fiks eller fjern ho om så er tilfelle. Les meir…


Denne nettsida er lagra i Internet Archive. Vurder om lenka kan endrast til å peike til éin av de arkiverte versjonane: [2]. BepBot 25. august 2008 kl. 02:23 (CEST)[svar]

[daud lenkje]