The Internet Movie Database

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
(Omdirigert frå IMDB)
The Internet Movie Database
IMDB Logo 2016.svg
Type nettstadfilmdatabase, anmeldelsesaggregator, video game database, social cataloging application, television series database, podkastkatalog, nettdatabase
Tilgjengeleg påengelsk
Grunnlagd17. oktober 1990
EigarIMDb.com, Inc., Amazon.com
Nettstadwww.imdb.com

The Internet Movie Database (IMDb) er den eldste og sannsynlegvis største filmdatabasenInternett. Den er kjent for å vere svært dekkjande, også med informasjon om ikkje-engelskspråklege filmar, lågbudsjettfilmar, TV-filmar og dataspel.

Soge[endre | endre wikiteksten]

IMDb vart oppretta i 1990 som eit enkelt program for å søkje i lista over vanlege spørsmål (FAQ) for nyheitsgruppe rec.arts.movies.[1] I 1993 var det mogleg å sende spørsmål til programmet via e-post, og året etter kunne også brukarane sende inn tillegg til databasen og det vart utvikla eit www-basert grensesnitt, noko som opna IMDb for den store brukarmassen. I byrjinga var IMDb ikkje-kommersiell, og brukte donert bandbredde og maskinvare. I 1996 vart det danna eit selskap i Storbritannia, Internet Movie Database Ltd. med eigendomsretten til databasen, og det kom reklame på nettstaden. I 1998 vart verksemda kjøpt opp av Amazon.com.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]