Maldiskusjon:Namn ssb

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Flytt hit frå Wikipedia:Samfunnshuset Ranveig. 22. okt. 2005 kl. 13:29 (UTC)

Namnestatistikk[endre wikiteksten]

No har Statistisk sentralbyrå lagt om namnesidene sine slik at lenkene på malane Lenker etternamn, Lenker gutenamn og Lenker jentenamn ikkje fungerer lenger. Det er ikkje berre å rette lenkene i dette tilfellet, slik eg ser det, sidan ein må søke manuelt no. Er det ei anna løysing, eller må vi berre slette malane? EIRIK\diskusjon 6. september 2005 kl. 19:08 (UTC)

Det ser ut til at SSB har laga eit javascript som gjere til at frame-settet til SSB vert opna om ein prøver å opne ei side utanom dette. Vanleg triks det. Det som _kan_ gjerast, er å settje opp eit lite script ein stad i php som gjer oppslaget mot SSB og retunerar dette på ei eiga side. Er nok lett å få til. Men kor godt SSB vil tykkje om dette, er då ei anna sak. Ein må jo sjølvsagt vise til SSB sine sider på sida som viser treffet. Om det er interesse for noko slikt, kan eg kanskje forske på det. Roger 6. september 2005 kl. 21:23 (UTC)
Sletting av malane i seg sjølve er som vanleg ikkje noko løysing, men å fjerne dei frå artiklane kan jo bli det.
Slik det ser ut for meg så har SSB gjort endringa nettopp på grunn av den type lenking me har drive med. Kontakt med SSB om kva type lenkjing dei ynskjer og framlegg til løysing hadde difor vore best. I mellomtida tykkjer eg malen fungerar OK. Ei løysing for førenamnmalane kunne vera å lenkja til http://www.ssb.no/navn/piker/{{{1}}}.html eller http://www.ssb.no/navn/piker/{{{1}}}.gif og tilsvarande for gutar. Problemet er at dette ikkje fungerar for alle namn (liste finn ein her). --Guttorm 7. september 2005 kl. 07:49 (UTC)

Slutt på flytta bolk. Ranveig 22. okt. 2005 kl. 13:29 (UTC)


Problemet er for tida løyst ved at alle dei gamle malane viser til denne, som bare gjev ei lenke til SSB og oppfordring om å søka sjølv. -- Ranveig 22. okt. 2005 kl. 13:32 (UTC)