Rolling Stone

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
Hopp til navigering Hopp til søk
For musikkgruppa, sjå Rolling Stones.
Rolling Stone
Rolling Stone 2019.svg
Oppretta1967
GrunnleggjarJann Wenner
Språkengelsk

Rolling Stone er eit amerikansk magasin som er dedikert til musikk og populærkultur. Det blei grunnlagt i San Francisco i 1967 av Jann Wenner (som framleis er redaktør og utgivar) og musikkritikar Ralph J. Gleason. Til å byrja med blei bladet identifisert med hippie-bevegelsen, men distanserte seg frå andre undergrunnsmagasin ved å omfamne meir tradisjonelle journalistiske standardar og unngå radikale, politiske idear. Då Rolling Stone satsa på å dekke politikk på byrjinga av 70-talet, var det gjennom den særeigne gonzojournalistikken til Hunter S. Thompson.

På byrjinga av 1980-talet flytta magasinet til New York for å kome nærare reklamebransjen, og blei på same tidspunkt meir reinhåra (m.a. ved å narkotikateste tilsette). Mange meiner at Rolling Stone mista sjela si, og blei eit anna blad ved denne overgangen.

Bladet gjennomgjekk ei ansiktsløfting på byrjinga av 2000-talet, etter at salstala hadde sokke takka vere konkurranse frå manneblad som Maxim og FHM. Bladet satsar no på å nå eit yngre publikum ved å fokusere på unge og pene stjerner.

Bakgrunnsstoff[endre | endre wikiteksten]