Brentwood i Essex

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Brentwood

Crown Street Christian Fellowship
Crown Street Christian Fellowship
Crown Street Christian Fellowship
Plassering
Brentwood i Essex is located in
Styresmakter
Land  Storbritannia
Konstituerande land  England
Grevskap Essex
Distrikt Brentwood
Geografi
Innbyggjarar
 - By (2001)

71 500
Koordinatar 51°37′″N 0°18′″EKoordinatar: 51°37′″N 0°18′″E
Diverse annan informasjon
Postnummer CM14, CM15
Telefon-retningsnummer 0 1277
Commons har multimedium som gjeld: Brentwood i Essex

Brentwood er ein by i Essex i England. Han har gjeve namn til og er administrasjonssenter for distriktet Brentwood, og ligg innanfor pendlarbeltet til London, 32 km nordaust for Charing Cross og like ved ringvegen M25.

Det er ein typisk forstad til London, med eit lite handleområde og ei hovudgate. Utanfor sentrum har bustadområde spreidd seg ut i det som tidlegare var landsbygd og skogområde. Byen er kjent for privatskulen Brentwood School. Ei rekkje selskap held til på industriområde i byen.

Byen fekk i 1990-åra rykte på seg for å vere den kjedelegaste byen i England. Dette oppstod då David McClucky, bestyraren for Brentwood Theatre, sa til ein lokal journalist at «det er vanskeleg å trekkje fram noko interessant om Brentwood» som kunne feirast i ein komande festival. Han skal seinare ha forklart at han meinte at det var vanskeleg å trekkje ut ein ting frå dei mange historiske hendingane som har funne stad der. Men skaden var skjedd, og vart ikkje mindre då nokon fann ut at «Bored town» er eit anagram for Brentwood.

Kjelder[endre | endre wikiteksten]