Diskusjon:Komle

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket

Fikk ikke til å endre selve teksten, bare sjå også. Men jeg lurer på om man ikke skal føye til litt mer info om hvordan de spises. Dette varierer over hele landet, men på vestlandet er det veldig vanlig å servere dem med flesk/bacon og sirup eller sukker.

Det skal vera mogleg å endra teksten, ved å ha framme hovudartikkelen, og så trykkja på "endre". Kan forresten potetball, raspeball, klubb, kumpe eller kumle vera omdirigeringar til komle? Eller vil nokon skriva om tradisjonar knytt til kvart av namna? Med helsing frå --Gunnernett 19. mai 2006 kl. 17:22 (UTC)
Eg meiner det er betre å lage ein stor, fylldig og god (no vert eg sulten) artikkel, istaden for å lage mange, små artiklar. Så eg trur det er best å laga omdirigeringar, berre hugse å flytte artikkelen til raspeballer fyrst!... :) --Anders 19. mai 2006 kl. 17:41 (UTC)
Har nokon nok kunnskap til å også ta med dei tyske Kartoffelknödel? --Ekko 19. mai 2006 kl. 20:10 (UTC)
Til første usignerte innlegg, det er då aldeles ikkje vanleg å ete komler med flesk/bacon og sirup eller sukker på vestlandet! Det høyres direkte vondt ut! På vestlandet et ein komler med kokt og salta lammakjøt og grov pølse, gjerne vossakorv! Lars 22:52, 3 april 2007 (CEST), med sterke meiningar om komleeting!

men kumle og komle er det same, det uttales jamvel likt...

No er vel strengt tatt "raspeball" det mest brukte og "offisielle" namnet på denne retten er det ikkje? Alle restaurantar og butikkar brukar jo det ordet? Og spør du ti forskjellige nordmenn, vil nok 7-8 svare "Hva er komle?". Eller er eg heilt på vidda no? --Cato 28. juni 2009 kl. 15:55 (CEST)Svar[svar]

Komle er då heilt feil, det heiter kumle (helst kumla) med U.Bgagaga 9. november 2009 kl. 16:39 (CET)Svar[svar]

Ny rettskriving[endre wikiteksten]

«Kumle» er teken ut or rettskrivinga og erstatta med den nye forma «komle», sjå s. 51 her. Nynorskordboka er enno ikkje oppdatert, det skal skje «i august» står det på nettsidene til Språkrådet. --89.8.42.244 2. august 2012 kl. 13:24 (CEST)Svar[svar]

Eg har no flytt artikkelen. Nynorsk (diskusjon) 3. august 2012 kl. 15:14 (CEST)Svar[svar]