Poststad

Frå Wikipedia – det frie oppslagsverket
(Omdirigert frå Postort)
Jump to navigation Jump to search

Poststad er eit område med ei eiga postadresse. Det er eit stadnamn som blir brukt saman med eit postnummer for å adressere post.

I Sverige finst det om lag 1500 poststader. Poststaden i Sverige - postort på svensk - fell ikkje alltid saman heilt med andre administrative eller statistiske inndelingar, som kommune, församling, småort eller tätort. For å unngå forvekslingar har Posten i Sverige ofte måtta lage eigne namn på postorter. Desse har ofte fått ei så stor gjennomslagskraft at dei heilt har erstatta det tidlegare namnet.

Til dømes heitte Höör i Skåne opphavleg Hör. På 1800-talet skreiv ein ofte «Här» i staden for stadnamet på lokale sendingar. Derfor hamna mange brev meint for lokal distribusjon i til dømes Stockholm akkurat i Hör. På grunn av det fekk postorten stavinga Höör. Denne stavinga blir no nytta òg for tätorten, församlingen og kommunen.

Namnet «Upplands Väsby», skapt av Posten i 1919, vart frå 1952 namnet på ein kommune.

Sjå òg[endre | endre wikiteksten]

Kjelder[endre | endre wikiteksten]

Text document with red question mark.svg Denne artikkelen manglar kjelder eller referansar. Hjelp Wikipedia med å finna truverdige kjelder!